2017. július 8., szombat

LIBSI MAGYARORSZÁG NEM ORSZÁG, ILLIBERÁLIS MAGYARORSZÁG MENYORSZÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.07.08.



Kétmillióinyi szavazó kegyéből Magyarországból mennyország lesz, amely Orbán játékszereként a nem stróman Mészáros Lőrinc nevére lesz telekkönyvezve.

Orbán Viktor és családja, barátai, volt osztálytársai, szobatársai, vazallusai és strómanjai az EU és a magyar adófizetők pénzén gyarapodnak, a kormányfő gyerekkori álma, a felcsúti játékvasút is az EU polgárok pénzéből épült, hogy milliós veszteséget termeljen Mészáros Lőrincnek. Rajta keresztül azonban ez is a magyar polgárok zsebére megy, akik – egyelőre – ezt egészen jól tűrik. Vagy kétmillióan annyira, hogy jövőre is Orbánra és pártjára fognak szavazni.

A hűtlen kezelés és a közpénzek elfecsérlésének állatorvosi lova a kisvasút, amely egy megzakkant elme szüleménye is egyben. Eddig 53 olyan nap volt, amikor senki nem ült fel a kocsikba és 7 alkalommal – érdeklődés hiányában – el sem indították a járatokat. Csak ennek alapján vizsgálatot kellett volna indítania a legfőbb ügyésznek a közpénzek elfecsérlése miatt, de – természetesen – ezt senki sem várja el Polt Pétertől, aki Orbán Viktor kesztyűs bábja és fő feladata az állami és pártvezetők megvédése attól, hogy ilyen vagy hasonló esetekben eljárás induljon ellenük.

Orbán Viktor kisvasútja Felcsúton 857 millió forintba került, amiből 600 milliót az EU adófizetői dobtak össze nagystílűen a gyerekkori álom beteljesülésére. Természetesen az uniós támogatás kicsalásához légből kapott forgalmi adatokkal verték át Brüsszelt, amelyet azonban ezernyi plakáttal sem lesz könnyű megállítani, mivel a szívtelen bürokraták az ígért utaslétszám elmaradása miatt vissza fogják kérni az uniós támogatást. Ettől azonban a legkevésbé sem fáj a vasutat üzemeltetető Felcsúti Utánpótlás Nevelés Alapítványt vezető Mészáros Lőrinc feje, hiszen egy telefon a jó barátnak és Orbán Viktor közpénzből, be nem fizetett adókból bármikor feltölti a kasszát.

Azt csak úgy mellékesen kérdezem: mi köze van a kisvasútnak az utánpótlás neveléshez? És természetesen azt is, hogy miért tűrjük, hogy idiótát csináljon belőlünk és közröhej tárgyává tegyen mindannyiunkat két felcsúti bugris. Azt ugyanis nehéz elfogadni magyarázatul, hogy az úszó világbajnokságon ennél nagyságrendekkel több pénzt öntöttünk a Dunába és a székesfőváros kanálisaiba. Egy – alapvetően – szegény országnak, mint amilyen Magyarország nagyon tud fájni akárcsak néhány eltékozolt milliárdocska is, hiszen annyi jó helye lenne és olyan sok emberen segíthetne...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.