2017. július 5., szerda

MAGUKRA MARADTAK A VERONAI TRAGÉDIA ÁLDOZATAINAK CSALÁDJAI - SE INFORMÁCIÓ, SE EGYÜTTMŰKÖDÉS, SE PÉNZ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.07.05.


Csaknem hat hónap eltelt a veronai tragédia óta és az áldozatok hozzátartozói továbbra is bizonytalanságban vannak, úgy érzik sehonnan nem kapnak sem segítséget, sem információkat. Egyikük, Szendrei Endre hallgatóként telefonált be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorába, ahol elmondta, azt a tájékoztatást kapták a külügyminisztertől, hogy az olasz hatóságok egy hónappal ezelőtt lezárták a nyomozást, de egyelőre azóta sem ismerhették meg, mi tartalmaz a nyomozati anyag. A busztársaság vezetőjének tett ajánlatuk - mely szerint, ha a társaság úgy nyilatkozik, hogy az olasz jog szerint kéri a baleset megállapítását, akkor a családok, nem a szánalmas, magyar biztosítót társaság által felkínált összeget kapták volna - süket fülekre talált.

Szendrei Endre arról beszélt, hogy ők maguk próbálnak kutakodni azután, hogy hol, kitől, milyen módon lehetne valamilyen információt kapni. Hozzátette, a szülők jelentős része még mindig nem tudja, hogy a gyermekük hogyan vesztette életét. Ez csak a boncolási jegyzőkönyvekből derülhetne ki. Volt-e közöttük, akik szerencsésebb módon nem a tűzben lelte a halálát, és ki az, aki esetleg ebben? Mint mondta, ezt ők emberségességből és emberbaráti szeretetből próbálták elérni, hogy amennyiben a nyomozás érdekei azt kívánnák, senki ne jusson hozzá ezekhez az adatokhoz, velük tegyenek kivételt. De ebben nem kaptak segítséget.

A beszélgetésből kiderült, hogy a külügyminisztériumban nincs önálló referense az ügynek, hanem azzal beszélnek, akit épp elérnek, ha egyáltalán tudnak beszélni valakivel.

Szendrei Endre beszélt arról is, hogy a hozzátartozók találkoztak a busztársaságnak a vezetőjével. 

Mint mondta, több alkalommal invitálták, de nem volt hajlandó találkozni velük. A harmadik invitálásra végül létrejött a találkozó. Itt Czakó Tibor, a társaság vezetője megemlítette, hogy az ő sofőrje beteg volt, aminek szoros következménye, vagy fontos köze lehet a balesetnek a bekövetkeztéhez.

A hozzátartozók ezt követően próbálták megtudni, hogy volt-e valaki, aki engedélyt adott arra? Ugyanis Czakó Tibor elmondta, hogy ő maga felfüggesztette 2016 januárjában, amikor számára kiderült, hogy alvási apnoéban szenved a kollégája, majd aztán 2016 év közepén, körülbelül, még újra munkába helyezte. Az ő állítása szerint kezelték, és ő kezelt betegként felvehette a munkát.

A hozzátartozók szerették volna látni az ezt igazoló okmányokat és nevet hallani, hogy ki volt az a szakember, ki volt az az orvos, akinek ez a hatáskörébe tartozott, és visszahelyezte ezt az embert a munkakörébe, aminek következtében ő vezethette ezt az autóbuszt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.