2017. július 13., csütörtök

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY: MÁR A GYEREKEK IS VESZÉLYBEN VANNAK, DE BALOG ZOLTÁNÉK SZERINT AZ EGÉSZ CSAK "ÁLHÍR"

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.07.13.Nem kapnak védőoltást a gyerekek, zárnak be kórházi osztályok, menekülnek a nővérek és az orvosok. Nemrég egy újszülött kapott el egy kórházi fertőzést és halt bele. Aztán egy másik, akit nyitott mellkassal hurcolásztak kórházból kórházba. Az emberminiszter szerint minden rendben, ezek csak álhírek. 


A Fidesz-KDNP államtitkárai és Balog Zoltán emberminiszter szerint minden rendben az egészségüggyel, csak álhírek terjednek, meg az ellenzék akar választást nyerni. Láthatóan nem fogták fel, hogy emberéletek múlnak rajta, hogy évek óta csökken az egészségügyre fordított kiadás. 
Látványos rémtörténetek keringenek az egészségügyről a sajtóban:
  1. Nemrég kiderült, hogy hiánycikk egy védőoltás (a Pentaxim), nincs elég oltóanyag és sok gyerek nem kapta meg a kötelező oltását az egész országban.
  2. Kórházi fertőzés okozhatta egy kisbaba halálát a Honvéd Kórházban; az RTL Klub híradójának nyilatkozó budaörsi házaspár azt állítja, hogy 8 napos csecsemőjük kórházi fertőzésbe halt bele a budapesti Honvéd Kórházban. A rendőrség nyomoz.
  3. Ma reggel derült ki, hogy meghalt az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át a gyermekszívklinikáról a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT. A halálhírt a kislány nagymamája közölte a Klubrádió betelefonálós műsorában.
  4. A B1 blog írta meg először, hogy káosz van a Semmelweiss Egyetem egyik gyerekklinikáján és tömegével készülnek felmondani az orvosok, mert át kell venniük a László kórház betegeit is.
  5. Ugyanitt úgy újítottak fel egy kórtermet korábban, hogy az immunhiányos betegek gombafertőzést kaptak és sorra haltak meg, az ÁNTSZ záratta be a kórtermet. 
  6. A dél-pesti Jahn Ferenc Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályán felmondó ápolók, nővérek közül többen a közelben nyílt új IKEA-ba mentek dolgozni, mert ott jobb fizetést kaptak. A hír szerint a felmondások miatt be is kellett zárni az érintett osztályt, mert fenntarthatatlanná vált a működése.
  7. A Jahn Ferenc Kórház korábban azzal került be a hírekbe, hogy június elején egyik éjjel több mint 20 percig nem kapott segítséget egy terhes nő, aki a kórház előtt kapott epilepsziás rohamot. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak a taxisok és a buszsofőr önzetlen segítségén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.
  8. Ugyanez a kórház volt az, ahol tavaly novemberben többnapos hullát találtak az egyik mosdóban, de volt, hogy ágyi poloskák miatt kellett fertőtleníteni az egyik osztályt.
  9. A Szoljon.hu-nak nyilatkozó jászberényi kórházigazgató arról beszélt: a városban csak csökkentett ágyszám mellett tudják biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa. Dr. Sinkó-Káli Róbert külön megjegyezte, hogy a vidéki kórházakban kritikussá vált az orvos-, a nővér- és az asszisztensi létszám, majd kiemelte: alig van olyan osztályuk, ahol ne lenne orvoshiány, már a szülészet is ebbe a kategóriába került.
  10. Június végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege – tudta meg a hvg.hu. A kb. 30-40 ágyas osztály működése szeptemberig fog szünetelni, addig csak a sürgősségiről vesznek át betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég szakdolgozó (vagyis ápoló és nővér) az osztályon.
Balog Zoltán szerint álhír az egész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése