2017. július 3., hétfő

MAGYARORSZÁG LEGKORREKTEBB ÉRTELME?

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.03.


Képzelj el egy olyan éttermet Magyarországon, ahol mindenért többet kell fizetned 20%-kal és ezt bátran felvállalják. Ez azt jelenti, hogyha egy rántott husi 1.600 lenne alapból, akkor neked 1.920-at kell kifizetned. Viszont ezen a helyen nem számolnak fel neked kötelező szervízdíjat, nem akarnak átverni és kifejezetten minőségi, normális adag ételt adnak neked normális felszolgálók, akik meg vannak fizetve, és véletlenül sem a Te borravalódból akarnak ételt venni másnap a gyereknek. Bevállalnád?

Miért kell neked 20%-kal többet fizetned?

Köztudott, hogy a vendéglátó egységek folyamatosan trükköznek a bérekkel (4 órás bejelentett, minimálbér, minden zsebbe...), mert úgy gondolják, hogy csak így tudják tartósan alacsonyan tartani az áraikat, így tudnak egyáltalán életben maradni. Ez többek között azt jelenti, hogy a vendéglátásban dolgozók:
  • teljesen kiszolgáltatottak
  • alig fizetnek utánuk járulékot (kevesebb adó folyik be)
  • borravalóból élnek
  • nincsenek megfizetve
  • túl vannak terhelve
Most képzelj el egy éttermet, amelyik szakítani akar ezekkel a "80 éves" hagyományokkal és nem akar trükközni. Azt mondja, hogy nem kezd bele árversenybe, sőt kifejezetten és hangsúlyozva az étlapon mindent 20%-kal drágábban ad, de ezt el is magyarázza neked az alábbi módon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.