2017. július 28., péntek

MEGMONDANÁ VALAKI, HOGY MITŐL ILYEN OKOS EGY GÁZSZERELŐ?


AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.28.


Nosztalgiával gondolunk azokra a szép időkre, amikor tényfeltáró újságírók bújták a cégbíróságon a papírokat, hogy megtalálják az összefüggéseket és összefonódásokat az állami vagyon kedvezményezettjei és a döntéshozó politikusok között. Josip Tot leleplezése – teljes joggal – Pulitzer-díjat ért.

Most azonban nyugodtan meg lehet szüntetni minden újságíró díjat. Nincs mit kideríteni, a Magyar Közlöny hozza naponta a korrupciós bűncselekményeket. Ez az ország normálisnak nevezett működési módja. Semmi titok nincs, a falusi gázszerelő, a miniszterelnök felcsúti barátja naponta “vásárol”, kebelez be állami vagyonelemeket, de nincs következménye.

Orbán Viktor a nyilvánosan vállalt strómanján keresztül, akitől már nyomon követhetően is jutott pénz az Orbán-családhoz mindabból, amit Orbán a nevére irat, lassan tulajdonába veszi az egész országot. Párhuzamos valóság jön létre, orwelli világ, kafkai állapotok, egy gázszerelő nevén a miniszterelnök birtokolja lassan az egész országot.

Hogy ennek semmi következménye nincs, az észbontó, mert ennek az országnak volt egy rendszerváltás utáni demokratikus időszaka, amikor egy 700 milliós Tocsik-ügybe bele lehetett bukni. Orbán bűnszervezete ennyi pénzért le sem hajol. Naponta jönnek az ügyek, mikor, mi került “Mészáros Lőrinc” tulajdonába, amit már követni sem lehet.

Kizártnak tartjuk, hogy Mészáros Lőrinc tudja, hogy mi van pontosan a tulajdonában. Az pedig még különösebben, hogy mitől lett néhány év alatt egy falusi gázszerelő olyan zseni, hogy mindenhez ért, legújabban a befektetési alapokhoz és a bankszférához is. Melyik falusi gázszerelő az, aki képes lenne egyik napról a másikra tőzsdei ügyleteket intézni?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.