2017. július 29., szombat

METRÓVAL A POKOLBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2017.07.29.


A főpolgármester szerint úgyis kevés kerekesszékes jár a metrón, úgyhogy kár erre pénzt költeni. Ami egészen fényes logika. Mert, ha például az egész metrót úgy ahogy van bezárnánk, akkor senki sem járna rajta és akkor bátran mondhatná a derék Tarlós: Senki nem használja a metrót, tehát nincs is rá szükség.

Jó, ingyen nem adok neki tanácsot.

Ráadásul egy icipicit (de csak egy icipicit) sajnálom is. Mert neki kell megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Egy országban, ahol minden felesleges baromságra van pénz, ahol milliárdok mennek el uszító kampányokra (ok, van eredmény is, sokkal többen uszulnak ma már, mint ahányan metróval járnak), ahol tíz és százmilliárdok folynak el, részben persze védelmi pénzként, az úgynevezett focira, ahol hülye kisvasút bármikor épülhet, ott tényleg nehéz amellett épelméjűen érvelni, ami Európát jelenti.

Európa - fúj, fúj – az az a kontinens, ahol azokkal is törődünk, akik lehet , hogy kisebbségben vannak, de ugyanúgy mi vagyunk. Dögölj meg, ha nem bírod a ritmust felvenni. Éljen az iskolai tornaórák hazafias nevelése.

Sok évvel ezelőtt, amikor Ausztriában kirándultunk mondták a gyerekeim, hogy milyen érdekes, mennyi kerekesszékes osztrák gyerek van. Sorra ott kirándultak a többiekkel. Aztán hamar megfejtettük. Valószínűleg nincs több, mint Magyarországon, csak itt rendes iskolába járhatnak és a többiek viszik magukkal őket, mert tudják, hogy ez így normális és még a feltételei is megvannak ennek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.