2017. július 11., kedd

MI A BAJ SOROSSAL IZRAELBEN? - NEMZETKÖZI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.07.11.


Az EUObserver című brüsszeli uniós hírportál elemzést közöl arról, miként alakították át a médiát Magyarországon Orbán Viktor visszhangkamrájává.

„Ha olyan magyar vagy, aki csak a vele szembe jövő híreket fogyasztja, azt gondolhatod, hogy Magyarország számára a legnagyobb fenyegetést Soros György jelenti, akinek az intésére migránsok milliói várnak, hogy elárasszák Európát, Soros által finanszírozott NGO-k, valamint a politikai korrektség és a bürokrácia által terhelt EU segítségével” – olvasható az elemzésben, amely beszámol a Soros elleni plakátkampányról és a Fidesz nem újkeletű ellenségkereső gyakorlatáról. A magyar média állapotáról szólva megállapítja, hogy az nem képes többé ellátni a hatalmon levők módszeres ellenőrzésének a feladatát. „A médiapiac és a piaci szereplők túlnyomó többsége a Fideszhez kötődő vállalkozók kezében van. A médiapiac működését nem a piaci erők határozzák meg, hanem a Fidesz” – idézi Polyák Gábort a Mérték Médiaelemző Műhelytől. Az elemzés kitér Simicska Lajos szerepére, valamint arra, hogy a kormánybarát média kialakításában Orbán Viktor főként három emberre – Andrew Vajnára, Habony Árpádra és a Rogán Antalra – támaszkodik.
Az EUObserver írása megszólaltatja Hargitai Miklóst, a Magyar Újságírók Szövetségének a vezetőjét – a megszüntetett Népszabadság egykori újságíróját, jelenleg a Népszava szerkesztőjét -, aki felhívja a figyelmet arra, hogy a szokásos hírcsatornákból tájékozódók csak nagyon csekély mértékben jutnak hozzá az információk azon széles köréhez, ami alapján megalapozott véleményt tudnának alkotni.
Ezt a helyzetet tovább erősíti a magyar választók apátiája, és ilyen légkörben kevés ügy tud kiváltani széles körű tiltakozást – teszi hozzá ehhez Polyák Gábor.

A New York Times ismerteti a Reuters hírügynökség beszámolóját arról, hogy a hét közép-európai ország külügyminiszterének budapesti tanácskozásán sürgették az EU nyugat-balkáni bővítésének felgyorsítását, valamint az AP hírügynökség arról szóló jelentését, hogy Izrael felülbírálta saját budapesti nagykövetét, aki elítélte a Soros György elleni plakátkampányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.