2017. július 23., vasárnap

MI KÖZÜK AZ ERDÉLYIEKNEK A MAGYAR VÁLASZTÁSHOZ?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.23.


Orbán felszólította Tusványoson az erdélyi magyarokat, hogy szóljanak bele Magyarország belügyeibe, és döntsék el a magyarországi választásokat. Elvégre ezért kapták a magyar állampolgárságot és az azzal járó előnyöket, juttatásokat. Kifizették őket, a pénz ott van az éjjeli szekrényen, Orbán várja a szolgáltatást. Egy prosti tegye a dolgát.

Erre használják ugyanis őket, erre prostituálták őket. 2004-ben sem azért utasította el a magyarok többsége a kettős állampolgárságukat, mert bárkit zavart volna, hogy az erdélyi magyarok kettős állampolgárok lehessenek. Csakhogy akkor még az ország többségének megvolt a maradék esze, és pontosan tudta, hogy ez a népszavazás miről szól.

A kérdést úgy kellett volna feltenni, hogy akarja-e Ön, hogy azok az erdélyiek, akik nem viselik a döntésük következményeit, beleavatkozhassanak-e, s eldönthessék-e a magyar választásokat. Akarja-e, hogy az erdélyiek válasszanak Önnek kormányt? Erre mondtak a magyar választók nemet, nem a testvéri szeretetre. Arra az aljas trükkre, amivel Orbán nemcsak a magyarországiakat, hanem az erdélyieket is megalázza, megveszi őket kilóra.

Ahogy azt kikotyogta a nemzet orvosa, hogy ha a határon túli magyarok szavazójogot kapnak, akkor húsz évig be van betonozva a jobboldal, mert ezek a határon túl – miközben zsebre vágták szó nélkül a szoclib kormányok százmillióit is – mást sem hallottak, hogy a jobboldal nemzeti, a baloldal meg nemzetellenes. A világtól elzárt falvakban és kisebbségi lét pusványába savanyodott erdélyi ember mit ért vajon a liberális világból? Hogy buzik?

Megkapták az állampolgárságot, vadásztak rájuk, hogy váltsák ki, helyükbe vitték, még olyan kedvezményeket is kaptak, amilyeneket a Magyarországon élők, pedig soha nem fizettek Magyarországon adót. Mindezt azért, hogy szavazzanak olyan kormányra, amely az ő életüket nem érinti, a szavazatuk következményeit nem viselik. Döntsék el Erdélyből a Magyarországon élők sorsát. És ők eldöntik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.