2017. július 19., szerda

MI A MEGOLDÁS A CSOK HELYETT?

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.18.



...Ha lehámozzuk a politikai rétegét a CSOK-ról, akkor láthatjuk a mögöttes alapeszmét, ami alapvetően a szegények esélyegyenlőségének a megteremtése, az építőipar fellendítése és legfontosabb pontként Magyarország fogyatkozó lélekszámának a megállítása , mint gyermekvállalási ösztönző.

A program már az első percben megbukott.

Megbukott, hiszen a pénz meglévő gyermekre is jár, amivel alapvetően nem növekszik a születésszám - Magyarország lélekszáma tovább fogyatkozik

Megbukott, hiszen a gazdagoknak is jár a pénz, sőt kifejezetten számukra érdekes a CSOK, hiszen ők rendelkeznek a szükséges önerővel, anyagi fedezettel.

Megbukott, hiszen egyáltalán nem könnyebb lakáshoz jutni, mivel a piac vadkapitalista üzemmódba kapcsolt, áraiba teljesen beépítette a CSOK támogatás összegét.

Akkor pedig valójában hol keressük, miben keressük a CSOK valódi identitását?

Meg kellene szüntetni az egész rendszert

Nem lehet ennyi lovat megülni egyszerre, mégha a mögöttes szándék pozitív is lenne. A CSOK és a Szocpol egy teljesen elhibázott gazdasági és szociális lépés, ami nem jó másra, mint üres pénzosztásra, amivel egyszerre inflálják el a lakosság lakáscélú megtakarításait (hiába gyűjtött össze valaki 5M forint önerőt, ha az emelkedő árak miatt már 7-8M önerőre lenne szükség) és hamis ígéretekbe hajszolják a pénzügyileg kevésbé tudatos lakosságot.

Amennyiben a legfontosabb célként a gyermekvállalási hajlandóságot akarjuk előtérbe helyezni, mindezt szociális alapon, akkor egyértelműen a fészekrakó programok önkormányzati felügyelettel, állami támogatással a legmegfelelőbb lépés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.