2017. július 21., péntek

MILYENNEK LÁTOM AMERIKÁT EGY ÉV UTÁN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Panni
2017.07.21.


Inkább kicsit az első benyomásokra szeretnék visszatekinteni ebben a mai posztban és kiegészíteni azzal, amit út közben tapasztaltunk. Nézzük! 

"Így visszanézve az első benyomásaimra, azt tudom mondani, hogy mind helytálló volt. Vegyük őket sorba!

Mindenki nagyon kedves

Ezt továbbra sem tudom megcáfolni, még mindig meg tudok lepődni milyen jól esik, amikor emberek csak úgy leállnak veled beszélgetni amíg várakoztok valamire (és milyen jó, hogy ez sem csak a gondok felsorolásából és panaszkodásból áll) vagy hogy segítenek megkeresni a sampont a boltban, amit nem találsz, mert miért ne.

Persze emellett látom a másik oldalt is, igazi, mély kapcsolatot kialakítani nagyon nehéz, tehát amellett, hogy nagyon nyitottak, nagyon zárkózottak is itt az emberek, közel engednek, de csak egy bizonyos szintig.

Szerintem mi otthon inkább nehezebben nyitunk, de onnan hogy is fogalmazzam meg... egy szép ívben nyílunk tovább. Ők valahogy nyitnak egy nagyobbat az elején, de szeretnek ott meg is állni. Szóljatok, ha ez furán hangzik... :D

Amúgy összességében azt látom, hogy (akármilyen is a politikai helyzet) az emberek továbbra is nagyon nyitottak a külföldiek iránt, legalábbis itt felénk, ami szerintem annak köszönhető, hogy mindenki, ha visszanéz, nagyszülei, dédszülei még bevándorlók voltak.

Sokan nagyon büszkék is ezekre a gyökerekre. Például szeretik hangoztatni, hogy én olasz vagyok, vagy német, vagy ilyesmi, aztán persze kiderül, hogy ez azt jelenti, hogy egyik dédszülője 12 évesen ideköltözött. Ennek ellenére ezt a nyitottságot az idegenek iránt nagyon szeretem bennük.

Ebben a városban amúgy két nagy multi is van, a GE és a P&G is nagyon sok külföldinek ad munkát itt, szóval valószínűleg ez is segít. Nem mondom persze, hogy nincsenek olyanok, akik minden külföldit egyszerűen csak hülyének néznek, de szerencsére ilyen körökben nem mozgunk (nyilván nem véletlenül)..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.