2017. július 24., hétfő

MIRŐL ÁRULKODIK ORBÁN VIKTOR LIBAZÖLD INGE?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.24.


Ritkán értekezünk politikusok öltözékéről, de egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül Orbán Viktor Tusnádfürdőn viselt libafoszöld színű inge mellett. Eddig az Orbán-kockás ing volt a nyerő a miniszterelnöknél, olykor átcsapott egyszínű narancsosba, ahogy egy rendes fideszestől elvárható, ám most váratlanul paradicsommadárhoz illő rikító színnel hozta zavarba a hallgatóságát. Elképzelhető, hogy új stílusfelfogás bontogatja szárnyait, esetleg gesztust tett az LMP vagy a környezetvédők felé ezzel a formabontó zöld színnel a kormányfő? Néhány lehetőséget vesszük sorra az alábbiakban.

Talán a politikai uborkaszezonra utal Orbán tudnádfürdői viselete, de a zöldnek egy haragosabb árnyalata jellemző a hosszúkás zöldségre. A miniszterelnök semmit sem csinál véletlenül, ezért már ez a kissé abszurd gondolat is megfogalmazódott az agyunkban, ám vannak ennél kézzelfoghatóbb magyarázatok is a libazöld árnyalatra. Elképzelhető például, hogy végignézte az elmúlt 28 év fotóit, melyeken sorra vette a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen viselt ingeit, és megállapította, hogy kezd egyre unalmasabb lenni a viselete. Öltözködési tanácsadói korábban is alaposan megfontolták, hogy melyik színt javasolják az adott évre, hiszen a pávatáncot nem lehet akármilyen gúnyában ropni Tusnádfürdőn sem. Így aztán hoztak egy döntést, és lám, ez lett belőle.

Ha arra jutott a kormányfő, hogy a zöldnek ez a finoman szólva sem hagyományos árnyalata rángatja ki az egyhangúságból, akkor telitalálat volt ez az ing. Kétségtelen, hogy ebben az évben is mindent elkövetett Orbán Viktor annak érdekében, hogy a szavaira figyeljenek a hívek, ne az öltözködésére, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem mégis Orbán formabontó öltözéke miatt lesz emlékezetes. Tehát, ha a cél az volt, hogy ezúttal a vad kijelentések vadító színekkel párosuljanak, telitalálat volt a színválasztás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.