2017. július 10., hétfő

NAGY KOPPANÁS ORBÁNNAK, HOGY TRUMP NEM ŐT ÉS A V4-ET VÁLASZTOTTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.09.


Orbán jelentéktelensége, súlytlansága és stratégiai dilettantizmusa lett nyilvánvalóvá megint, hogy miközben é a V4 hintalován próbálna belovagolni a világpolitikába, az orra előtt egy konkurens közép-európai szerveződés jött létre, amelyben ő semmiféle vezető szerepet nem játszik. Ráadásul mindez akkor, amikor ő maga tölti be a V4 elnöki szerepét.

Orbánnak hatalmas pofára esés, hogy rajta kívül létrejött a “Három tenger” elnevezésű közép-európai szerveződés, amelynek neve arra utal, hogy a Fekete-, a Földközi- és a Balti-tenger által körbefogott uniós tagországok szorosabb együttműködésre törekednek. Ezek az államok a Visegrádi Négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország), a balti államok (Észtország, Lettország Litvánia), továbbá Ausztria, Románia, Szlovénia, Bulgária és Horvátország.

Trump pedig e kezdeményezés államfői tanácskozásán vett részt, nem pedig a Visegrádi (Vérszívó) Négyek soros elnökségét látogatta meg Budapesten. Orbán el sem ment, hanem Aláíró János képviselte Magyarországot, aki talán fel sem fogta, hogy mi ez az egész. Arról pedig biztosan nem tud, hogy ez a szerveződés és próbálkozás nem előzmények nélkül való, “Intermarium” néven a Vatikán szorgalmazott egy katolikus országokból álló folyosót.

A 2016. augusztus 25-én aláírt kezdeményezés célja Közép- és Kelet-Európa szerepének erősítése az EU-n belül, és ha ez sikerül, akkor az Orbán által kisajátított és birtokolt V4 elveszíti a jelentőségét. A V4 egyébként is egy mesterségesen egyben tartott konstrukció, amely kizárólag Orbán hatalmi érdekeit szolgálja az EU-n belül. Célja, hogy a V4 révén maga mögé állítsa őket, vagy legalább hivatkozhasson a “visegrádi” országokra.

Orbán és a goebbelsi porpagandaszervezete nagy elánnal kezdett a zöldnyakkendős V4 soros elnöki tisztségének, ami azonnal azzal a hatalmas pofára eséssel kezdődött, hogy Trump nem a vérszívó négyeket, hanem a “Három tenger” kezdeményezést választotta. Ez azt is jelentette, hogy a kezdeményezés elindítóit, a lengyeleket látogatta meg, és ott mondta el a történelminek szánt beszédét, és nem Budapesten...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.