2017. július 8., szombat

NAGY SZÍVÁS EDDIG FÜREDNEK A VIZES VILÁGBAJNOKSÁG

INDEX.HU
Szerző: Jávor Bence
2017.07.08.



Balatonfüreden rendezik a vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeit. A világbajnokság helyszíneként a városnak lehetősége adódott, hogy központi forrásokból egy mélygarázst építsen a város jelképének számító Tagore sétány bejáratának közelében, a tervezési költségekkel együtt mintegy nettó 1,91 milliárd forint értékben (a becsült 800-900 millió helyett).

Egymilliárddal többért épül a vizes vb-re a balatonfüredi mélygarázs
A parkoló éppen hogy elkészül a vébéig.Tovább

A beruházással az utolsó utáni pillanatban kezdtek el érdemben foglalkozni, majd többször is megcsúsztak, így nemhogy az egyszer már módosított, június 15-i határidőre nem készültek el, de a legeslegvégső lehetséges dátumként emlegetett június 30-ra sem.
Egy héttel az első füredi versenynap előtt még lázas versenyfutás zajlik az idővel.

A képek alapján valószínűleg kevesen gondolnák, hogy bármi esély van még a rajt előtt használatba venni a létesítményt, de a látvány csalóka, egy hét alatt bámulatos optikai tuningra képes ma már az építőipar. Igazából a nagy kérdés az, hogy az épületben milyen állapotok uralkodnak, például, hogy a lifteket beszerelték-e, amik nélkül bizonyosan nem lehetne használatba venni a parkolót.

A pletykák szerint nincsenek liftek, ugyanakkor a kivitelező részéről nem hivatalosan azt az információt kaptuk, hogy kettőt is beszereltek, és igenis kész lesznek a parkolóval a rajtra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.