2017. július 5., szerda

NAPI EGYPERCES: ÜNNEPRONTÁS "ÁLHÍREKKEL" - A SZARBÓL CSAK EMBER ZOLTÁN TUD VÁRAT ÉPÍTENI

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.05.


Kezdetnek egy rövid történet. Több mint egy éve az ESZOSZ károsultak képviselői sajtótájékoztatót tartottak az Emmi előtt. A tájékoztató végén, levelet szerettek volna átadni a tárca vezetőjének. A miniszter „természetesen ” házon kívül volt. A titkársága a posztos rendőrrel üzente meg, hogy egész nap senki sem ér rá fogadni a Hajdú-Biharból és Szabolcs-Szatmárból felutazott, nyomorban élő embereket. Magam azóta csak az embertelenség minisztériumának nevezem az egész vircsaftot.

Az emberinek mondott minisztérium vezetője keresztény, hívő ember. Református lelkész. Mondhatnánk tehát, hogy komoly ember. A miniszter azonban nem lóg ki semmivel a többi „plebejus” kormánytag közül. Belőle is hiányzik az emberség, a könyörület, az empátia. Egy fideszes pártkatona a sok közül, aki teszi, amit a főnöke elvár tőle. Minisztériuma élén sok vizet nem zavar, komoly ügyekben ritkán szólal meg, szereplései elsősorban a médiának szólnak. Még így is baklövések sorát követte el. Mélyszegénységben élő gyerekeket vendégelt meg a főváros egyik luxusszállodájában. Ott esetlenkedett a gyerkőcök körül – nem sok sikerrel. Ennél is nagyobb lebőgés volt, amikor a mentősök képviselőivel egy elegáns helyen reggelizett – ahol egy mezei reggeli veri az 5000 forintot –, és elkezdett jópofizni. Azzal indította mondókáját, hogy azt hitte a mentősök minden reggel itt reggeliznek, de aztán rájött: ez egyszeri alkalom. Ezzel meg is adta a találkozó alaphangulatát. Sok mentős dolgozó örül, ha az asszony parizeres szendvicset tud neki naponta csomagolni.

Legutóbb a Semmelweis-napi beszéde verte ki a biztosítékot. Úgy beszélt, mint aki a Holdról jött, aki nincs tisztában a magyar valósággal. Vagy csak egyszerűen hülyének nézte a kitüntetett dolgozókat, illetve az ország nyilvánosságát. Ünnepinek mondott beszédében lökte a kincstári dumát, narancssárgára festette az eget is. Úgy fogalmazott: „Rendkívül kemény küzdelemre számítunk az egészségügy területén is, meg a politika területén is, hiszen ma sajnos a politikának, a médiának az eszköze a hamis híreknek a gyártása. És mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.