2017. július 16., vasárnap

NÉGY STRATÉGIA, MELYEK KÖZÜL VÁLASZTHAT A FIDESZ, MIELŐTT RÁFORDUL A VALÓDI KAMPÁNYRA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.16.


Hiába érezzük úgy, hogy tulajdonképpen 2010 óta egyfolytában kampány folyik az országban, az idén ősztől fogva érzékelhető lesz a hangnemváltás a közéletben. A Fidesz ugyanis magasra emelte a tétet, hiszen a létéért küzd majd 2018-ban. Ha nem nyer a kormánypárt, akár komoly elszámoltatási hullám is következhet, amit nyilván nagyon nem szeretnének a fideszesek, ha viszont nyernek, akár évtizedekre bevackolhatják magukat a hatalomba. Épp ezért nagyon meg kell fontolniuk, hogy tovább haladnak-e a „sorosi úton”, vagy váltanak, és megpróbálnak egy hagyományosabb kampánnyal révbe érni. Van még egy kis idejük eldönteni, mi legyen, mert a vizes világbajnokság után még egy hónap politikai uborkaszezon következik. Íme, ezek a lehetőségek állnak a Fidesz előtt:

1. A kormányzópárt folytathatja a jelenlegi stratégiát, megpróbálhatja egy táborba terelni a terroristákat, a migránsokat, a civileket, az ellenzékieket, a brüsszeli bürokratákat, és természetesen minden gonoszok főnökét, Soros Györgyöt. Ez egy régóta építgetett ideológiai háttér, ám van egy csomó buktatója, melyek közül néhány már egyértelművé is vált az utóbbi hetekben. A Soros György gonoszságára kifuttatott kampány például nem elég kompakt, vagyis nem igazán találni benne a kapcsolódási pontokat, a finisként bedobott „nevetős plakátok” pedig gyakorlatilag értelmezhetetlenek egy átlagos választópolgár számára. Nem csupán ízléstelen, antiszemita, de hatástalan is ez az irány, amit az is bizonyít, hogy nem sikerült megroppantani vele a Jobbikot, melytől alig szivárgott át szimpatizáns a Fideszhez a szélsőjobbos hangvételű kampány ellenére. Nem véletlen hát, hogy a Soros-plakátokat le is szedeti a kormány, hiszen, a vizes világbajnokság résztvevői elvinnék „jó hírünket” a világban, ha minden sarkon egy nevető bácsit látnának a falakon, akiről később kiderülne, hogy nem politikus, és hajnövesztőszert sem reklámoz.

2. Az idegenellenes kampány azonban nem volt sikertelen a kormány számára, hiszen a menekültválság következtében meghozott intézkedéseivel sikerült stabilizálni népszerűségét. Elképzelhető tehát, hogy a stratégák átgondolják Soros György szerepét a kampányban, és ejtik a jó öreg pénzügyi spekulánst, és kifejezetten a terrorizmus, a muszlim térhódítás elleni harcra koncentrálnak ősztől. Ennek is komoly veszélyei vannak, hiszen ez a kampány is hatástalan lesz, ha nem jönnek tömegével menekültek, az Európai Unió területén pedig nem történnek jelentősebb terrorcselekmények jövő év tavaszáig. Magyarország ugyanakkor komoly vitában áll a menekültkvóta ügyében is Brüsszellel, ami persze jól jön a nyíltan unióellenes hangvételű kampányhoz, ám jól látszik, hogy a magyar ellenzék megérezte a helyzetben rejlő lehetőséget. Ha ugyanis a jövő évi kampány arra az egyszerű képletre épül, hogy ha az ellenzékre szavaz a magyar polgár, akkor Európára voksol, ellenkező esetben pedig számolnunk kell azzal, hogy kihajítanak bennünket a közösségből
, az nagyon rosszul jönne a Fidesznek, ugyanis a magyarok többsége uniópárti...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.