2017. július 5., szerda

NEM ANTISZEMITA, NEM VALLÁSOS, NEM ELKÖTELEZETTEN JOBBOLDALI, HANEM VÉRGECI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.07.05.


Ez már a vég kezdete. Vagy vége, franc se tudja. A nem-kormánypárti média egy része vitázik a Mazsihisszel, hogy akkor most a Mazsihisz szerint antiszemita-e a magyar kormány a Soros-plakátjaival, vagy nem antiszemita. Az Index szerint a Mazsihisz védi a Sorossal riogató kormányt, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kikéri magának, én pedig igazán szívből örülök annak, hogy mindenki jól szórakozik.

Nem én fogom megmondani Heisler András helyett, hogy ő mit is mondott, vagy mit próbált mondani úgy, hogy lehetőleg semmit ne mondjon és azt is ötféleképpen lehessen érteni. Azt viszont el tudom mesélni, hogy én mit gondolok erről az egészről. Szerintem sincs antiszemita háttere a plakátkampánynak és nem hinném, hogy a kormány antiszemita. Az antiszemitizmus ugyanis – bármennyire gusztustalan, tűrhetetlen és elfogadhatatlan is – elveken alapszik.

A kormánynak pedig nincsenek elvei. Csak érdekei. Lehetne Soros György palóc, sváb, vagy bantu néger is, nem a származása a lényeg, hanem az a jól felépített rém, amivel ijesztgetni és uszítani lehet a gyengeagyú híveket. Az csak szerencsétlen véletlen (vagy, ha a nagyon szélsőjobbos barmokat is be akarja söpörni a kormány, akkor szerencsés), hogy éppen zsidó. Nincsen meggyőződés, nincsenek elvek semmi mögött, amit a kormány tesz. Nem gyűlölik ők az arabokat sem, a muszlimokat sem, még csak a migránsokat sem. Használják őket és ennyi...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.