2017. július 8., szombat

NEM VAGYOK ÉRINTETT, SZIMPLÁN SZÜLŐ VAGYOK, EZÉRT MEGYEK KI A PRIDE-RA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.07.08.


Nem azért megyek ki idén a Pride-ra, mert amúgy hiszek olyan dolgokban, mint az emberi és szociális jogok, nem a nyitott társadalom melletti kiállás miatt, nem egy szerintem jobb Magyarországért, nem szép és magasztos, elvont célokért, hanem egészen önző szempontok miatt.

Ma Magyarországon, amikor egy szülő gyereket vállal, számtalan apró dolog jár a fejében. És az ország helyzetét jól mutatja, hogy minden hatodik magyar gyerek ma külföldön látja meg a napvilágot, mert ott tud ezekre a kérdésekre pozitív választ adni az ember:

Meg fogunk-e tudni élni? Tudunk-e majd mindent biztosítani a gyereknek? Milyen oktatási rendszerbe kerül be, tudok-e neki jó iskolát választani? Tudjuk-e majd finanszírozni a magántanárokat, ha kell? A külföldi utakat a nyelvtanuláshoz, ha kell? Meg fog-e tudni élni ebben az országban? Lesz-e normális egészségügyi ellátás? Nőként mennyi veszélynek lesz kitéve? Mi lesz itt tíz év múlva?

És ott van az a kérdés is - le lehet tagadni, de ott van-, mi lesz, ha kiderül, meleg?

Megélheti-e ebben az országban saját magát, ha így alakul, szerethet-e úgy, mint bárki más, titkolóznia kell-e majd? Ki fogják-e csúfolni, bántani fogják-e? Szülőként ezek borzasztó szcenáriók.

És ott van az önző rész is: lesz majd unokám, fogadhat-e örökbe gyereket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.