2017. július 20., csütörtök

NETANJAHU, AZ ILLIBERÁLIS ZSIDÓK ÉS AZ ANTISZEMITA-KÉRDÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.07.19.


Nem mindennapos esemény, hogy nyíltan antiszemita, zsidóellenes gyűlöletkampányt folytató magyar miniszterelnököt tisztel meg Izrael miniszterelnöke a látogatásával. Ahogy sokaknak az is újszerű, hogy illiberális zsidók is vannak. Márpedig vannak.

A demokráciaellenesség pedig olyan erős tud lenni, hogy Izrael miniszterelnöke képes a holokauszt áldozatainak hozzátartozóival is szembefordulni. Ez Izrael állam történetének mélypontja, mert Izrael állam létrejötte a holokauszt áldozatainak emlékére épül. Orbán gyűlöletkampánya pedig őket sérti és a holokaszut áldozatainak emlékét gyalázza.

Netanjahu egy olyan országban tett baráti látogatást, amelyben nyílt zsidóellenes uszítás zajlik, méghozzá olyan plakátkampány révén, amely a náci Németország óta a legdurvább antiszemita megnyilvánulás Európában. A náci karikatúrákat idéző plakáton a ravasz zsidó nevet a magyarokon, ezért arra uszítanak, hogy ne hagyják a “zsidó spekulánst” nevetni.

Ehhez hasonló plakát, amely hazudik, gyűlöletet kelt, elképzelhetetlen lett volna a korábbi rendszerváltás utáni Magyarországon. A Horthy-rendszer orbáni reinkarnációja hozta vissza a nyílt antiszemitizmust. Magyarországnak antiszemita miniszterelnöke van, aki dicsőíti a zsidókat halálba küldő Horthy Miklóst, a náci Németország szövetségesét, s ez nem zavarja Izrael miniszterelnökét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.