2017. július 10., hétfő

NETANJAHU A SOROS-ELLENES ANTISZEMITA KAMPÁNY ÉS A NÁCIK MELLETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.10.


Az izraeli vallásos szélsőjobboldal befolyása alatt álló Netanjahu-kormány visszavonatta a Soros-ellenes antiszemita kampányt elítélő izraeli nagyköveti nyilatkozatot. Soros György a Netanjahu-kormány mögött álló izraeli ortodox vallási szélsőjobboldalnak sem kedvence, mert az emberi jogokat és az emberséget Izrellel szemben is védi, és még a palesztinokat is embernek tekinti.

Ezért az izraeli kormány az antiszemita kampány és a nácik oldalára állt, semmibe véve a magyarországi holokauszt áldozatainak emlékét és a magyarországi zsidóság félelmét. A holokauszt után létrejött Izrael állama ilyen meghasonlást még nem élt át, hogy a hitleri Németországot idéző, a holokausztot megelőző goebbelsi propagandára emlékeztető náci uszítástól nem határolódik el, hanem az antiszemiták oldalára áll a holokauszt áldozataival szemben, mert az izraeli vallási ortodox fanatikusok ugyanúgy gyűlölik a nácik által támadott zsidót, mint Hitler mai utódai. Ez elképesztő és megbotránkoztató nem zsidók számára is.

Az ügy hátteréhez tudni kell, hogy a palesztin szélsőségeseknek úgy kellenek a hozzájuk hasonló izraeli szélsőségesek, mint egy falat kenyér. Ahogy az izraeli ortodox vallásosoknak is úgy kellenek a palesztin szélsőségesek, mint halnak a víz, különben nem tudnák az izraeli lakosságot a palesztin terrorizmussal fenyegetni, s ennek nyomán a szélsőjobboldali vallásos kormányzatot hatalomba juttatni. Ez a két szélsőség feltételezi egymást, és elemi érdekük, hogy soha ne legyen közöttük béke.

Jellemző, hogy ezek egyik képviselője, egy izraeli ortodox zsidó, képes volt megölni a béke pártján álló Jichak Rabin volt miniszterelnököt. Ezek némelyike képes lenne Soros Györgyöt is megölni, mert nem elfogultan az izraeli szélsőjobboldali kormány oldalán áll, és nem hiszi, hogy aki nem az izraeli vallásos szélsőjobbot támogatja, az Izrael ellensége. A Netanjahu-kormány politikai ellenfelei is izraeliek, akik nem fundamentalista fanatikusok, és elismerik az izraeli arabok jogait, sőt még a palesztinok emberi jogait is, és a békés egymás mellett élés mellett állnak. A zsidókat nem teszi elfogadhatóbbá, ha ugyanazt csinálják, amit velük tettek sokszor a történelem során. Még akkor sem, ha nekik nem voltak terroristáik.

Az izraeli szélsőjobb érdeke, hogy a palesztinokat válogatás nélkül a palesztin terroristákhoz sorolják, vagy aki nem lenne az, az is azzá váljon. A gyűlölet mindkét oldalon gyűlölet, és a Bibliával nem magyarázható. Netanjahu korrupt politikus, aki ellen vizsgálat is zajlik, neki a politikai hatalma a vallásos ortodox koalíciós partnerektől függ, akiket kénytelen kiszolgálni. Az izraeli vallásos szélsőjobbot támogatják a fundamentalista keresztények is, akik a Biblia próféciáit ráolvassák a mindenkori helyzetre, és azok időzítését és menetrendjét nem veszik figyelembe. A szélsőséges izraeli politikát gyakran hamis próféták alakítják, nem a Szentírás szelleme. Ezek Isten helyett és nélküle megoldanák azt, ami nem az ő dolguk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.