2017. július 7., péntek

NYÍLT LEVÉL FIDESZES SZAVAZÓKNAK

CONCERNINGTHIRDPARTY BLOG
Szerző: concerningthirdparty
2017.07.07.


...Sokat változott azóta a politika, és én egyre kevésbé értem az érveket. Nem hiszem, hogy a politikusok lettek feltétlen rosszabbak, egyszerűen egyre több idő telik el egy demokratikus rendszerben, és jobban látszik ki mennyire tudott hitelesnek maradni ebben a huszon pár évben. Például egy liberális, soros ösztöndíjas politikus, aki Nagy Imre újratemetésén tartott beszédével hívta fel magára a figyelmet, már egy konzervatív, sorosgyűlölő politikus lett, aki igyekszik eltüntetni Nagy Imrét, mert nem illik a narratívájába. Persze az ember változhat, de a magyar politikusoknak valahogy sikerül mindig úgy változni, hogy közben hitelesek maradnak és mindig ugyan azt gondolják. Kis duplagondol technikával én ezt el is tudom fogadni, amit nem értek, hogy miért áll ez a két nagy tömb?
Illetve jószerivel inkább egy. Az "elmútnyócív" az MSZP-t összetörte, de a Fidesz valahogy megmaradt, a 7 év kormányzása után is. Hogy hisznek emberek még mindig a Fideszben? Itt most nem kormányzatt politikára gondolok, az olyan amilyen, lehet vitatkozni az irányról, itt ebbe nem mennék bele. Inkább csak a politikusok emberi színvonaláról szeretnék szólni.
Az elfogadott tény, hogy az MSZP sokat lopott, meg is fizette az árát. Egykori legnagyobb párból középpárttá lett, és nem hiszem, hogy ez valaha változni fog. De, most már ott járunk, hogy aki szerint a fidesz nem lop az vagy:
a. hülye,
b. nem tud olvasni

c. nem akar erről olvasni,

d. pénzt kap, hogy ne lássa.

Nem akarok belemenni hosszan, mert egyszerűen túl egyértelmű, de csak egy példa: Mészáros Lőrinc. A fidesz vezetőjének szomszédja és barátja a fidesz hatalomrakerülése után, fideszes vezetés alatt álló cégek, önkormányzatok, és az állam által adott megrendelésektől már a top 10 leggazdagabb magyar között van. Minden közbeszerzés, eu pályázat megnyerhető neki. Ha ehhez a sikerhez bármi köze van a fidesznek, az korrupció és lopás.
Tehát a fidesz korrupcióját vegyük alapnak, de hogy védik ezeket az érvekkel? És hogy akad bárki, aki szerint ez elfogadható?
1. A másik is lopott. Ez alapján, a fidesz pont olyan rossz mint az MSZP. Hiszen pont ezt csinálták ők is, loptak. De ezért miért is kéne rájuk szavazni? És én mit kezdjek ezzel az érvvel, aki nem MSZP-s? Komolyan, menjenek mind börtönbe kézenfogva. Ez az érv csak akkor állja meg a helyét, ha két tömb, két csapat van. Eddig ti loptatok, most mi. Csakhogy én nem loptam senkitől sem. Szóval a végső gondolatom erre az érvre, hogy takarodjatok a pénztárcámból az anyátokba.
2. Nemzeti tőkésréteget kell képezni. Hiszen ha nem ők akkor külföldiek szerzik meg ezt a pénzt. És hát múszáj a szomszádnak, tesónak, feleségnek, gyereknek adni, majd a pénzből venni egy nagy lakást, amit papíron a gyerek birtokol, illetve elmenni 5 csillagos szállodába, csak le ne fotózzanak, mert az gáz. Nyílván ez az igazságos módja a nemzeti tőkésosztály létrehozásának. Nem a verseny, hanem a haverság. Az mondjuk tény, hogy én nyugodtabban alszok, hogy Mészáros jachtot vett a horvátoknál, sokkl jobb mintha valami német milliárdos tette volna.
3. Mindenki lop. Klasszkus módszer, lesöpörni ezt a témát az asztalról, mondván ez olyan mint a levegővétel. Lássuk be milliós fizetésekből nem lehet megélni. Nem lehet találni Mo-n olyan embert aki mondjuk nem lop ha csak 700 ezer forintot keres havonta. Ennek ellenére én szerintem találnék, lehet ez a szuperképességem.
4. Ne foglalkozzunk ezzel, nézzétek Mo fejlődik. Ez az egyik kedvencem, itt  már nem is tagadják a dolgot. De ha fejlődik az ország akkor te azzal ne foglalkozz, hogy mi a te pénzedből utazgatunk a világban. Logikus, hiszem megdolgoztak azért, hogy ellophassák az emberek pénzét.
Tehát kérdésem a még álló tömbben lévők felé: Ez nektek elég? Nem bántásból kérdem, komolyan érdekel. Kell nekem egy fideszes aki elmagyarázza érvekkel, miért fog erre a kupacra szavazni. Mit mondotok Mészárosra, Vajnára, Garancsira? Hogy magyarázzátok meg, hogy jó, hogy lop tőletek a kormány?
Nyílván a újságírókat és elemzőket fizetik, hogy hülyék legyenek, mert ingyen senki sem az. De ha te aki ezt olvasod szeretnél szavazni a Fideszre, kérle mond el nekem miért. Mivel vélhetőleg marad Orbán még jó ideig, és szeretném megérteni, miért kell vigyorgó sorost nézzek a plakátokon valahánszor kiteszem a lábam az ajtón...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.