2017. július 19., szerda

OLIMPIA HELYETT "ILLIBERÁLIS JÁTÉKOK"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.07.18.


Egyelőre meg kell elégednünk egy vizes világbajnoksággal és az abból ellopható szaros milliárdocskákkal, de nincs megállás.

Soros György aknamunkája miatt nem ítélik oda Magyarországnak az Olimpia rendezési jogát. Mindez nem szegi kedvét a magyar kormánynak, amely arra készül, hogy bármi áron, de felépíti az olimpia megrendezéséhez szükséges létesítményeket. Ezt kizárólag a mániákus lopási hajlammal megmagyarázni nem lehet. Kell, hogy más oka is legyen ennek a rögeszmének. És van is.

Azt szokták mondani, hogy Orbán Viktor mindenki másnál jobban ismeri a magyarokat és tudja, hogyan kell őket az orruknál fogva vezetni, mit akarnak hallani, mi az amivel belophatja magát a kegyeikbe, amitől úgy követik, mint ha hipnotizálva lennének. Esetenként képesek a saját érdekeik ellen is mellé állni. Amikor a zsebükbe turkál, ahelyett, hogy ráütnének az enyves kezére, megcsókolják azt. Vajon mi a varázsszer, ami elveszi az eszüket, mi az a búgató port, amelytől teljesen beindulnak és a saját anyjukat is képesek lennének, ha Orbán ezt kéri tőlük?

A válasz egy szó: a sport. Ha hülyét akarsz csinálni a magyarokból, akkor építs nekik stadionokat, rendezz nekik világversenyeket, legalább EB-ket, ha lehet inkább VB-ket, de a legjobb mindjárt olimpiát, mert az a versenyek versenye és – mivel csak négyévenként tartják – olyan, mint egy parlamenti választás, egy igazi Seuso-kincs, amit minden választás előtt újra meg lehet venni, fel lehet mutatni a nemzet oltárán. A nemzet epedezik érette és megcsókolja a kezet, amely a (nemzet) zsebébe nyúl, hogy kifizesse a gatyánkat is érte. A pénz – a sportokra elhányt milliárdok – nem számítanak, mert a magyar embernek a legfontosabb – mindjárt a Seuso-kincs után – a sportsiker, az olimpiai pontverseny állása, az aranyérmek száma a lakosságra és négyzetkilométerre, továbbá akármire olyanra vetítve, amivel jól jövünk ki.

Már most tudni lehet, hogy hamarosan repetázhatunk úszó vébéből. Az olimpiai álmokat pedig – akárki akármit mond – soha a bánatos életben nem adjuk fel. Lesz még magyar olimpia, lesz még magyar feltámadás. Csak előtte, mint általában a feltámadáshoz, meg kell dögleni. Ha kell, beledöglünk, csak hogy feltámadhassunk. Persze az sincs kizárva, hogy Soros és az általa pénzelt NGO-k aknamunkája sikerre vezet, és megakadályozzák egy magyar olimpia létrejöttét. Akkor sem fogunk kétségbe esni, mert megrendezzük az „illiberális játékokat”. Esetleg Lengyelországgal együtt, ami szép bizonyítéka lenne az illiberális szellem nemzetközi jellegének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.