2017. július 4., kedd

ORBÁN ÉS GOEBBELS EGY KUTYA

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.07.04.


Orbánék következetesen hazudnak mindenről és mindenkiről a közpénzmilliárdokba kerülő nemzeti konzultációkon. A Fidesz és aljas kommunikációs csapata semmivel sem végez különb munkát, mint a náci Goebbels propagandagépezete. Most egy újabb határt léptek át.



Joseph Goebbels, a náci propagandaminiszter egyik alaptétele volt, hogy "a legragyogóbb propagandista technika sem lesz sikeres, hacsak egy alapvető elvet nem tartunk folyamatosan és lankadatlanul szem előtt. Muszáj csak néhány témára szorítkoznunk, melyeket viszont újra és újra kell ismételnünk. Itt, ahogy oly’ gyakran ezen a világon, a kitartás az első és legfontosabb feltétele a sikernek."

Minden jel szerint ezt a tételt követi a közpénztízmilliárdokba kerülő nemzeti konzultációkon Orbán és a Fidesz valamint a közpénztengeren tartott MTVA is, amikor következetesen hazudnak mindenről és mindenkiről: a menekültekről, a civil szervezetekről, a CEU-ról, Sorosról, az Európai Unióról, a liberalizmusról, és úgy általában a magyar valóságról.

De nézzük, hogy mit tanított még Goebbels, Hitler propagandaminisztere Orbánéknak:

1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
6. Keress egy ellenségképet és folyamatosan rágalmazd!

És ahogy Hermann Göring, a Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere fogalmazott: "Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik."

Az MTVA híradója is ezt az aljas trendet követi, példaként áljon itt a legnyilvánvalóbb példa: rendre migránsoknak és illegális bevándorlóknak nevezik a menekülteket, úgy, ahogyan Orbán, Szijjártó és a többi fideszes hazug is teszi. A mi adónkból túlfizetett sulykolás van, felszínes tudósításokkal, negatív szetereotípiákkal, hisztérialókeltéssel és démonizálással...

Viszont a Soros elleni kampány ennek a goebbelsi technikának már a szellemiségét is teljesen átvette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.