2017. július 14., péntek

ÖT LEHETSÉGES OKA ANNAK, HOGY A KORMÁNY HIRTELEN LEÁLLT A SOROSOZÁSSAL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.14.


Valami nagyon nem stimmelt a Soros György gonoszságára kifuttatott kormányzati kampány utolsó felvonásával. Az ördögi mosollyal riogató amerikai multimilliomos plakátjait le is szedeti a kormány egy meghatározatlan időre, hiszen Orbán Viktor is érzi, valami zavar támadt az erőben. A Fidesz most nem egyszerűen túltolta a biciklit, de úgy neki is csapta a kerékpárt a tároló ajtajának, hogy akár nyolcas is lehet már a kerékben. Lássuk, hol nézték el a nemzeti konzultáció finisének szánt Soros-kampány legutolsó fejezetét a fiúk!

1. Egyik legnyilvánvalóbb ok, hogy teljesen egyértelműen gyűlöletkeltő és antiszemita üzenete van a körülbelül két hete kihelyezett plakátoknak. Ezt több szervezet, vallási felekezet, és természetesen az ellenzék is jelezte, de a kormány (Lázár Jánossal az élen) azt a halandzsát tolta végig, hogy nem az amerikai milliárdos származásával van bajuk, hanem azzal, amit képvisel. Aztán a nép döntött. Azok, akik Soros neve mellé antiszemita jelzőket firkáltak, értelmezték a kormány helyett a plakátok üzenetét, akik pedig szervezetten kezdték letépkedni ezeket, szintén üzentek Lázár miniszternek, hogy nem moshatja a kezeit, ha felkorbácsolják a gyűlöletet a magyar polgárokban. Talán maga Lázár is végiggondolta magában, hogy mit mondana akkor, ha Farkas Flórián képével ragasztanák tele az országot, és azt írnák mellé, hogy ez az ember maga az ördög. Talán nem szítaná fel a cigányellenességet a magyar társadalomban?

2. Kemény kritikát kapott a magyar kormány a legutóbbi nemzeti konzultációnak nevezet kormányzati propagandasorozat miatt korábban is (például: Állítsuk meg Brüsszelt!), ám nem igazán vette a szívére Orbán Viktor, hogy uniós szövetségei kétszínűnek és számítónak nevezték. Annak ellenére erősítették fel a kampány hangnemét, hogy voltak egyértelmű jelei annak, hogy ezt a hangnemet az amúgy végtelenségig toleráns Európai Unió sem fogja szó nélkül tűrni. Valószínűleg a színfalak mögött kemény üzeneteket kapott Orbán Viktor, ám nyilván nem akarta nyilvánosan beismerni, hogy nyomást gyakorolnak rá Brüsszelből, melynek végül engednie kell.

3. A most életbe lépő úgynevezett plakáttörvény is komoly okot szolgáltatott arra, hogy leálljanak Soros ostorozásával. Nem mintha, a plakáttilalmat saját magára nézve kötelezőnek érezné a kormány, hiszen ők ezt nem politikai kampányként, hanem tájékoztatásként értelmezik, ám ha most ők is önmérsékletet tanúsítanak, akkor talán az ellenzék is kevésbé fog háborogni azon, hogy nem viheti utcára a véleményét. Egyébként is politikai uborkaszezon van, kevésbé hatásos most minden kampányköltés (bár ahogy elnézzük, pénz nem számít ezen a területen sem), ugyanakkor, sokkal keményebben térhet vissza a gyűlöletkeltés ősszel, ha az ellenzék már nem teheti ki a saját plakátjait a kormány hirdetményei mellé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.