2017. július 8., szombat

PRIDE: A RENDŐRFŐKAPITÁNY EGYENRUHÁBAN VONUL FEL - HA TETSZIK, HA NEM

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2017.07.07.



Kanadában nem arról megy a vita az ottawai Pride felvonulás előtt, hogy legyen-e kordon, vagy sem, hanem arról, hogy a LGBTQ közösséggel lelkes szolidaritást vállaló fővárosi rendőrség felvonulhat-e egyenruhában. A vita azután robbant ki, hogy az ottawai Pride szervezői idén először arra kérték a felvonulni kívánó rendőröket, hogy civilben tegyék, ne egyenruhában. A szervezők a “radikalizált ifjúság” és az őslakosság nevében kérték a rendőröket arra, hogy a felvonulás alatt lényegében titkolják el azt, hogy rendőrök.

“Elsődleges szempont, hogy minden felvonuló biztonságban érezze magát, különösen az ifjsúgág, a radikalizálódott közösség és az őslakosság. Ezért tisztelettel kérjük a nem szolgálatban lévő rensdőröket akik idén fel szeretnének vonulni, hogy ezúttal civilben tegyék ezt és ne alkalmazzanak rendőrségi autókat, illetve ne hordják egyenruhájukat”–mondta Tammy Dopson, az Ottawai Pride elnöke.

Természetesen idén is, mint minden évben, lesznek olyan rendőrök, akik a felvonulás biztonságát védig és akik szolgálatban lesznek. De lesz olyan rendőr is — köztük maga a fővárosi rendőrfőkapitány — aki az LGBTQ közösséggel vállalt szolidaritásként fel is fog vonulni. Charles Bordeleau rendőrfőkapitány már bejelentette: ő mindenképpen egyenruhában lesz jelen, ha tetszik a szervezőknek, ha nem.

“Megerősítjük, hogy érkezett tőlük ilyen jellegű kérés. De az egyenruha identitásunkhoz tartozik. Minden rendőr maga dönthet arról, hogy hord-e egyenruhát vagy sem. De az én esetemben anélkül felvonulni olyan lenne, mintha megfosztottak volna valamitől”–mondta Bordeleau...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.