2017. július 9., vasárnap

REFORMOK HELYETT NEMZETI KONZULTÁCIÓ, SOROSOZÁS ÉS STADIONÉPÍTÉS

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.07.09.


Lassan eljönne az igazság pillanata, ha a Fidesz nem tolná mindig arrébb az időpontját. Már nyolcadik éve kormányoz ugyanis Orbán Viktor, és fel kéne mutatnia valamit abból, milyen átfogó reformokkal vitte előrébb az ország ügyeit, ám helyette nemzeti konzultációba oltott gyűlöletkampányok, panelbontás, kerítésépítés, oligarchaetetés, és még ki tudja, mi minden folyik szép hazánkban kormányzás ürügyén. Közben a nagy ellátórendszerekből kiszipkázzák a pénzt, az államosításokkal pedig azt a látszatot keltik, hogy mégis voltak reformok. A Fidesz azonban mindent megtesz azért, hogy senki ne vegye észre, a kormányzás álcája mögött valami egészen más zajlott Magyarországon az elmúlt hét évben.

A reformokkal az a baj, hogy sokba kerülnek, csökkentik a kormány támogatottságát, ugyanakkor csak hosszú idő után hozzák meg a várt eredményt. Orbán Viktor nem is pepecselt ilyenekkel két kormányzati ciklusa alatt, hanem inkább elterelte az emberek figyelmét az égető gondokról. A nemzeti konzultációnak csúfolt, közpénzből finanszírozott szemérmetlenül sokba kerülő kormányzati kampányok ma már egymásba érnek, az ország pedig a világűrből úgy néz ki, mint egy tenger, mert annyi kék alapszínű óriásplakátot ragasztottak ki baráti cégek hirdetőhelyeire, hogy az asztronauták csak a szemüket dörzsölik, amikor letekintenek a mi kis országunkra. Néha persze van egy-egy sziget ebben a nagy kékségben, de jobban megnézve azok csak épülő stadionok.

Ahogy mondani szokták Nyékládházán, meg lesz a böjtje a kamukormányzásnak. Az utóbbi nyolc évben a magyar lakosság jelentős része reménytelenül elszegényedett,mások viszont szuperszonikus gyorsasággal gazdagodtak meg. A magyar társadalom végtelenül megosztott lett szociális és politikai értelemben is, amin egyáltalán nem kíván változtatni a jelenlegi kormányzati politika. A szegények egy részéről végképp lemondott Orbán Viktor kormánya, legfeljebb a kampányban gondolnak majd rájuk a Fidesz jelöltjei, és néhány dunsztosüveg uborkáért megvásárolják tőlük a felhatalmazást újabb négy év sanyargatásra. Akárhogy is közelítünk a kormányzati politika lényegéhez, mindenhonnan a cinizmus, a közöny, a kiábrándultság és beletörődés köszönt vissza ránk. Ha Farkas Flórián a kormány legfőbb szövetségese, akkor milyen felzárkóztatásban bízhatnak például a romák a következő kormányzati ciklusban, ha ismét Orbán Viktor ragadja magához a kormányrudat? 
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.