2017. július 26., szerda

REGGELI HÁNYINGER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.26.


Jóreggelt, szép reggelt mindenkinek, nem mondanám, hogy hozzá vagyok szokva a 16 fokos vadhajnalokhoz. Bármekkora szégyen és gyalázat, majdhogynem fáztam az imént. Nem jó ez sehogyse. Meg a nyitott ablak mellett/alatt alvásnak is van ilyenkor egy olyan jó mellékhatása, hogy torokfájással ébred az ember. A napi rinya megvolt, úgyhogy nézzük, mit is mondhatnék kedveset, szépet.

Ezt biztos nem hiszi el senki, de addig-addig ismételtük, mormoltuk, hogy meghosszabbítják Bicskéig, majd Lovasberényig, hogy valóra vált. Persze nem mi találtuk ki, hanem a fényességes tudatrepedés definiálta emígyen a magyar demokráciát. Ha támadják a játékvasútját, akkor csakazértis meg kell hosszabbítani a picsába. És bár átmenetileg letettek róla, a tegnapi Hivatalos Értesítőben jelent meg egy kormányhatározat, amely szerint a közel 8,5 milliárd forintot fordítanak kisvasútfejlesztésre. Meg lehet nyugodni: ebbe csak a Bicske és Felcsút – Puskás Akadémia állomás közti szakasz tervezése, illetve az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmánya foglaltatik. A Bicske-Lovasberény szakasz egy későbbi ütemben, külön forrásokból készül el. Ahhoz képest, hogy átlagosan napi 113 jegyet adtak el, továbbá tavaly április és idén január között 53 napon át egy jegyet sem adtak el a kisvasútra, ennek ellenére 7 napon utasok nélkül is közlekedtek a vonatok, méretes geciség ez is. Nem az ő pénzük, azt csinálnak amit akarnak.

Az immár világhírű felcsúti disznószerelő kedves neje is csatlakozott a nemzeti vérszívás hálózatához. Miután Lölökedves a fél Balatont a nevére íratta, az asszony a teljes balatoni régiót lefedő rádiót vásárolt, ami Veszprémben, Marcalin, Tapolcán és Enyingen is fogható. Remélem, a hívek és a hívők egyaránt elégedettek és addig fognak hátradőlve, ütemesen tapsikolni, ameddig minden a nemzeti tőkésosztály kezébe nem kerül. Akit ki lehet fosztani, azt ki is kell, nem igaz? De.

Tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége Sándor Mária, a fekete ruhás nővér volt, aki hosszú idő után szólalt meg újra. Mérhetetlenül tisztelem ezt az embert, és egyszerűen felfoghatatlannak tartom ma is azt a rengeteg mocskot, amit kapott azért, mert kiállt az elvei mellett. Az, hogy egyedül maradt a maga jószándékú küzdelmében, az van annyira tipikus, hogy akár hungarikumnak is nevezzem, de végül is bárhogy nevezzük, ez van. Úgy fogalmazott: „ebben a mocskos politikában nem fogok részt venni”, joggal érzi úgy, hogy mindkét politikai oldal kihasználta őt, és túlságosan kicsi ahhoz, hogy változtasson a dolgokon. A szakmájáért a jövőben is ki fog állni. Hát igen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.