2017. július 12., szerda

SOROS GYÖRGY MEGSZÓLALT: ANTISZEMITA AZ ELLENE SZÓLÓ KAMPÁNY - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.07.12.


- Soros szóvivője teljesen légből kapottnak nevezte a magyar kormány vádját, mármint hogy az üzletember illegális migránsokat akarna Európába importálni.

- Wall Street Journal: Európában Orbán Viktor és a lengyel kormány fenyegeti leginkább a liberális demokráciát.

- Félő, hogy a mind nagyobb gazdasági gondok miatt egyes közép- és kelet-európai országok érvénytelenítik a demokratikus reformokat - figyelmeztet az IMF.

Guardian/AFP

Ritka módon Soros György is megszólalt az ellene irányuló kormánykampány ügyében és antiszemitának minősítette azt. Hozzátette: aggasztja, hogy a jelenlegi magyar rezsim zsidóellenes eszközöket vet be szándékos dezinformációs hadjáratában. Ugyanakkor bátorítónak nevezte, hogy számtalan magyarral együtt a Mazsihisz is kiállt az ügyben. A jelentés rámutat, amióta a múlt héten megjelentek a hirdetések, azóta több helyütt is ráfirkálták az üzletember fényképére, hogy mocskos zsidó, illetve Dávid-csillagot rajzoltak rá. Soros szóvivője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a kormány éppen ezt akarta elérni. Azon kívül a hatalom tudatosan és következetesen eltorzítva mutatja be, mit is gondol a befektető a migrációról és a menekültekről.

New York Times/Reuters


Soros György szóvivője visszautasította a magyar kormány vádjait migránsügyben és úgy értékelte, hogy igenis antiszemita az üzletember elleni plakáthadjárat. Az állásfoglalás szerint a hirdetés a földrész legsötétebb óráit idézi és a magyar rezsim idegengyűlölete, valamint a menekültek lejáratása Európa-ellenes. Az az állítás viszont a fantázia világába tartozik, hogy Soros támogatna bármiféle tervet, amelynek lényege, hogy sok millió illegális bevándorlót kellene a kontinensre hozni. A befektetőnek ez ügyben az a véleménye, hogy a nemzetközi közösségnek az eddiginél jóval nagyobb támogatást kellene nyújtania azoknak az országoknak, amelyek ellátják a menekültek csaknem 90 százalékát. Európának ugyanakkor több százezer embert kellene befogadnia, de úgy, hogy rendezett folyamat keretében előtte teljes egészében átvilágítják őket, majd szigoró rendszer szerint áttelepítenék mindazokat, akik átjutottak a szűrőn. A tudósítás megjegyzi, Orbán Viktor már jó ideje közölte, hogy nem tűri az antiszemitizmust, ám a választások közeledtével több olyan megjegyzést is tett, amivel felingerelheti a zsidókat, miután a kijelentésekkel nyilvánvalóan a szélsőjobbos szavazóknak igyekezett udvarolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.