2017. július 30., vasárnap

SZEPTEMBERBEN NEM UTAL CSALÁDI PÓTLÉKOT A FIDESZ

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2017.07.29.



Sok család költségvetéséből fog hiányozni ez a pénz az iskolakezdés első hónapjában.

A családi pótlék sok háztartásban a havi fix bevételek fontos része, amit beterveznek a kiadások számításakor. Sok családban ebből a pénzből vesznek ennivalót hónap elején, amikor az előző havi fizetés már elfogyott, az aktuális pedig még nem érkezett meg. Mások ebből fizetik a gyerek menzáját, különóráját, új cipőjét, vagy iskolai kirándulását.

2017 szeptemberében azonban nem adja oda a kormány ezt a pénzt a családoknak, emiatt sok háztartásban lehetnek anyagi gondok. Pont szeptemberben kezdődik az óvoda, iskola, és bár a szülők már általában augusztusban megveszik a szükséges írószereket, tornafelszereléseket és egyebeket, az első hetekben többnyire van újabb kiadás. Az óvónénik és tanárok ugyanis szeptemberben még gyakran kérnek kiegészítő dolgokat a szülőktől, be kell fizetni az osztálypénzt, a következő havi étkezést, és a hűvösebb idő beköszöntével kiderül, hogy a gyerek nyáron kinőtte a tavaszi cipőjét és meleg ruháit.

Persze nem arról van szó, hogy a kormány megtartja magának a szeptemberi családi pótlékot, hanem arról, hogy már augusztusban átutalja a jogosultaknak, hogy “könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre”. A kormánypárti sajtó erről úgy számolt be, hogy “Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak“, ami szigorúan nyelvtani szempontból igaz, de egyébként nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.