2017. július 16., vasárnap

SZERELEM ÉS POLITIKA AVAGY MIÉRT PONT A FAHÉJRÓL?

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.07.16. 


A skót Munkáspárt elnöke bejelentette, hogy együtt jár a Skót Nemzeti Párt egyik képviselőnőjével Jenny Gilruth-tal. A skót Nemzeti Párt elnöke Nicola Sturgeon tweetben kíván sok boldogságot a két politikusnak.

Igen, van ilyen, egy munkáspárti szerethet egy nemzeti pártit.

Magyarországon valószínűleg az lett volna a hír, hogy a skót Munkáspárt elnöke, Kezia Dugdale is nő. De Skócia az Skócia, Magyarország pedig.... nem. Az, hogy egészen pontosan mi Magyarország, azt tegnap két órán keresztül mutatták volna meg a világnak, ha a világ érdeklődést mutatott volna iránta. Pedig mennyivel olcsóbb lett volna egy nagy felirat a Duna felett: Xuş omaded ʙa Toçikiston.

P.S Tegnap külföldön voltam. A Petőfi Irodalmi Múzeumban a Károlyi utcában. Egy Esterházy Péter nevű külföldi író egy százoldalas külföldi nyelven írt szövegét olvasták fel külföldi kortársai, nekünk, külföldieknek. Esterházyt valószínűleg az érdekelte volna a fenti hírből, hogy a Jób egyik lányát hívták Keziának, ami fahéjt jelentett a bibliai korban, igen, a fahéjról nevezte el a Jób a lányát. De miért pont a fahéjról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.