2017. július 18., kedd

TITOK, HOGY A BUDAPESTI OLIMPIÁRA KAPOTT PÉNZEKET MIRE KÖLTIK A SZÖVETSÉGEK

444.HU
Szerző: Magyari Péter
2017.07.18.


Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető közérdekűadat-igényléssel fordult az EMMI-hez, hogy megtudja, pontosan mire ment el az a 21 milliárd forint, amit sportegyesületek és szövetségek kaptak 2016. decemberében a kormánytól.

A listán vannak kifizetések, amelyek nagyjából értelmezhetők a döntést rögzítő kormányhatározat táblázatában. A Debreceni Egyetem 2,4 milliárdot kapott például sportcélú fejlesztésre, a birkózók 2 milliárdot a 2018-as vébé megszervezésére, és vannak sima támogatások bizonyos szövetségeknek. Az MLSZ kapott 3 milliárdot utánpótlás nevelésre például, és még 2 milliárdot szakmai feladatokra. Az elsőt nagyjából el lehet képzelni, hogy micsoda, az utóbbi már kevésbé nyilvánvaló.

4,2 milliárd a budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatos dolgokra


A lista legrejtélyesebb része egy összesen 4,2 milliárd forintos tétel, ami összesen 24 kifizetésből áll, és mindegyik a 2024-es budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódik. Részben az olimpiai pályázathoz kötődő „sportszakmai és sportlétesítmény-fejlesztési” támogatások, részben pedig szintén a pályázattal kapcsolatos „hazai rendezésű események” támogatásai. A rögbisek például az első címszó alatt 454, a második alatt pedig 25 millió forint támogatást kaptak, a golfszövetség 232 milliót, a lovassport 433 milliót, a kerékpárosok 735 milliót kaptak, hogy a legnagyobb kifizetéseket soroljuk csak fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.