2017. július 6., csütörtök

TŰZ A MAGYAR AURÓRÁRA

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú / N. Kósa Judit
2017.07.06.


...Amikor 2010-ben visszakerültek a hatalomba, már ennek a tapasztalatnak a birtokában fogtak bele az ország meghódításába. Ismerték a társadalom védtelenségét, kétségük sem volt, hogy semmiféle következménye nem lesz a magánnyugdíjpénztárak kifosztásának vagy a "nemzeti burzsoázia", magyarán a közpénzen hizlalt, nekik lekötelezett klienshad helyzetbe hozásának. S mivel az első nekifutás idején a szoft Horthy-kultusz is bejött, kis zsidózással, romázással, kétségük sem lehetett afelől: a liberálisként megbélyegezhető értelmiségi kemény magot leszámítva nem sokakat fog zavarni, ha ezt a vonalat tovább viszik.

A szemünk előtt csinálták, röpke hét év alatt. És most egy olyan országban élünk, amelynek vezető politikai ereje reggeltől estig kirekesztő szövegeket fröcsög, képzelt ellenségeit üldözi, a pellengérre állítottakat fizikailag is igyekszik megsemmisíteni. Az illiberális állam meghirdetése után senkit sem lephetett meg a hajléktalanok elleni hadjárat, a civilek törvényi ellehetetlenítése és a sorosozás. Ahogy az is tudható: előbb-utóbb minden ellenfél sorra kerül.

Most a józsefvárosi Auróra klub volt soron. A zsidó kulturális egyesület által üzemeltetett klub civil szervezeteknek is otthont adott, megérett hát a klasszikus leszámolásra: rágalmak, kábítószer-razzia, hivatali vegzálás. Üzenet a többieknek, ne is reméljék, hogy valaha vége lesz.

A Fidesz-KDNP ma is az ország legnépszerűbb ereje, mögötte áll a legszilárdabb szavazótábor. Húsz év tapasztalata bizonyítja számukra, hogy jó úton haladnak. Itt mindent lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése