2017. július 26., szerda

VAGY KRETÉN, VAGY DEBIL, VAGY IDIÓTA. MÁS LEHETŐSÉG NINCS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.26.


2017 júliusi állás szerint a helyzet a következő:

1 miniszterelnök + 1 miniszterelnök-helyettes + 11 miniszter + 56 államtitkár + 108 helyettes-államtitkár + 20 kormánybiztos + 76 miniszteri biztos + 163 politikai főtanácsadó és tanácsadó = 436. Ennyien egészen biztosan szerepelnek a vízfejű nemzeti magyar kormányapparátus kifizetési listáin. Ennyien segítik a 11 miniszterrel hasító, Orbán fejétől bűzlő kormányt.

A legalább 436 tagúra hízott vízfejű kormányapparátus minden idők legdrágább, legtestesebb, legtöbbet zabáló kormányát dícséri. Ebben nyilván a nem tanácsadó, nem közpénzből szipákoló, nyugdíjasokat egy ideje állítólag nem bántalmazó fővitrines Habonyárpád nincs benne. Meg nincsenek benne a főnök urak titkárnői. Úgy értem, a további politikai kinevezettektől hemzsegő egész kurva rendszer.

Mindenesetre most ott tartunk, hogy a Lázár János-féle karcsúsítás olyan jól sikerült, hogy a legkevesebb 436 tagú magyar kormányapparátus, valamint az Országgyűlés áldásos tevékenysége és működése évente mintegy 1300 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.

Orbán Viktor 2010-es, bürokráciacsökkentésre, kisebb, egyszerűbb, ésszerűbb és kurvára plebejus kormányzásra vonatkozó, fülkeforradalmi lázban fogant kampányízű ígéretei nettó hazugságoknak bizonyultak. Valahogy úgy, ahogyan az egymillió új munkahelyből egymillió új magyar állampolgár lett.

Miközben normálisék (azok nem mi vagyunk, hanem egyéb közép-európai országok) átlagban a GDP-jük 2,9%-át költik a hatalmi ágakra, külkapcsolatokra, miegyebekre, Magyarországon Orbánkirály uralkodásának harmadik ciklusára a végrahajtó és törvényhozó orgánumokra fordított kiadások a GDP 3 százalékáról 4 százalékra nőttek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.