2017. július 14., péntek

VIZESNYOLCAS: MA KEZDŐDIK, DE MÁR RÉGÓTA SZÍVUNK A VIZES VÉBÉVEL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.07.14.


Igen, ma van a napja annak, hogy Magyarország, ezen belül is Budapest vizes világbajnoksága megkezdődik. Hosszú utat tettünk meg idáig, és őszintén szólva nehéz megmondani, hogy mi volt a legfájdalmasabb része. De mindenek előtt egy fontos kérdés: tegye a szívére a kezét mindenki: tudja, hogy hol volt az előző vizes világbajnokság?

Lázár János tegnap nagyvonalúságot kért az újságíróktól a vizes vébével kapcsolatban. Nagyvonalúságból biztosan nem volt eddig sem hiány – legalábbis a kormányzati oldalon. Több mint 130 milliárd forintot (az előzetes tervek ötszörösét) költöttünk erre az eseményre eddig hivatalosan, és ki tudja, hol van még a vége.
De mit profitálunk mindebből mi, magyarok?

Országimázs: az lesz. Főleg most, hogy a Soros-plakátokat szép lassan leszedik, hogy a vébé győztesei már ne egy antiszemita felhangú kampánnyal szembesüljenek.

Gazdasági fellendülés: eddig is tudtuk, hogy egy-egy sporteseménynek van némi anyagi kockázata (jussanak csak eszünkbe a görögök, akik az olimpia után csődbe mentek), de a túlköltéseket elnézve sok jóra nem számíthatunk itt sem.

Turisztikailag vonzó célponttá válunk: hát hogyne, főleg mivel egy sor dolog el se készült időre, másokat pedig elbontanak a vébé után, de legalább elszórtunk rájuk egy csomó pénzt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.