2017. augusztus 1., kedd

A FIDESZ KEZÉBEN VANNAK A MEGYEI NAPILAPOK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.078.01.


Tegnap a Fidesz gyakorlatilag befejezte a „nagy művet". Minden megyei napilap a legnagyobb kormánypárt érdekkörébe került. A jövőben valamennyit Habony Árpád és Rogán Antal irányítja, kézi vezérléssel.

Eredetileg a félelemről szerettem volna írni. Arról a jelenségről, amely szép csendben belopódzott az életünkbe, s csak egyre erősödik. A félelemről, amely megmérgezi mindennapjainkat. Hallgatva, olvasva a tegnap és ma történteket, most mégis másról gondolom, hogy beszélnünk kell.

Ma hazánkban még mindig a megyei napilapokat olvassák a legtöbben. A vidéken élő emberek hozzászoktak, hogy a megyei újság a mértékadó a számukra. Valamikor ezek a lapok százezer körüli példányszámokban jelentek meg. Ez ma már nincs így, de még mindig sokan fizetnek elő a helyi hírharsonákra.

A Népszabadságnak, országos napilapként – mielőtt a nemzet gázszerelője és cinkosai cudarul eltörölték a palettáról – úgy 35 ezer előfizetője volt. A Népszava manapság hozzávetőleg 20 ezer példányban jelenhet meg. A Magyar Idők című kormányzati förmedvény pár ezer olvasóhoz juthat el.

A 18 megyei napilap – Pest megyében már évek óta nincs – naponta több mint egymillió olvasóhoz is eljuthat. Például az Észak-Magyarország 35, a Kelet-Magyarország pedig 38 ezer példányban jelenik meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.