2017. augusztus 10., csütörtök

A KORMÁNY MINDEN EGYES PROBLÉMÁT KEZEL, MÉGPEDIG ÚGY, HOGY HAZUDIK EGY MARHANAGYOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.10.


Ideje lenne átkeresztelni a Fideszt, vagy a kormányt. Mindegy, mert a kettő azonos. Hókuszpók már foglalt, szóval valami más név lenne célszerű. Ameddig ezt az égető problémát megoldjuk, elmesélem, miért vált sürgetővé a dolog.

Az Eximbankot a magyar államháztartáson belül kellene elszámolni, miután a jelenlegi módszerrel – amikor is az államháztartáson kívül számolják el – nagyban torzítja az országos statisztikát. Konkrétan az államadósság mutatóit. Akit részletesebben is érdekel a dolog, ITT olvashat róla.

Nem fogok részletesen belemenni az ügybe, az több olvasót untatna, mint nem. A lényeg az, amit sokan látunk, évek óta jelzünk is, de a híveknek mindegy, a nem híveknek meg szintén. Márpedig nem lenne szabad legyinteni, mert hazudni alapvetően sem szép dolog, de amikor egy komplett kormány hazudozik az állampolgárainak – és persze az Európai Uniónak – az már bűncselekmény. Szerintem.

Tehát az államadósság nem annyi, amennyiről a nagyívű melldöngetések szólnak, hanem jóval több. Azt is tudhatja, akit érdekel, hogy a szegénységi statisztikák is torzak, hiszen nem a nélkülözők száma csökkent, hanem azt a küszöbértéket módosították, amely alatt már szegénységről beszélhetünk. Konkrétan lejjebb engedték, tehát aki előtte még szegénynek, nélkülözőnek számított, az hirtelen már nem számított annak, mert más lett a viszonyítási alap. Közben pedig semennyivel sem lett több pénze, nem élt jobban és nem jut egy falat kenyérrel sem több az asztalra, azonban ártunk és ormányunk nagypofával óbégathatja – és óbégatja is – bele a világba, hogy csökkentette a szegénységet.

A másik kedvenc hivatkozási alap: a kormánynak köszönhetően egyre több gyermek születik, mert ide akar minden baba a világra jönni, ez a gazdasági csodáktól sújtott Tündérország egyszerűen inspirálja a párokat a gyermekvállalásra. És ilyenkor mindig elhangzik, hogy az előző év azonos időszakához, az elmúlt negyedévhez, vagy Rogán Antal testhőmérsékletéhez képest (mindig az a viszonyítási alap, ami jól mutat) mennyivel több gyermek jött a világra. A valóság ehhez képest ez:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.