2017. augusztus 9., szerda

A KORMÁNY ÚGY ELZÁR MINDEN PÁRTOT A VÁLASZTÓKTÓL, HOGY A JOBBIK SIMICSKÁIG ROHANT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.08.08. 



A héten ismét megjelent Simicska Lajos köztéri reklámfelületein egy olyan plakát, ami pártlogó nélkül hirdeti a Jobbik elképzeléseit. Mind a jobbikosok, mind Simicska mossa kezeit, hogy nekik ehhez semmi közük, a plakátok egy magánszemély társadalmi célú hirdetései. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója mindenesetre “nagy örömmel konstatálta megjelenésüket”, ami érthető, mindenki örülne, ha valaki hobbiból milliókat költene a pártjára.

A valóság nyilvánvalóan nem ez. Hanem az, hogy a Fidesz volt pártpénztárnoka és a Jobbik összejátszik, és közösen kitalálták, hogy lehet kijátszani a július 15-e óta hatályos plakáttörvényt. Ez az a törvény, amely lényegében megtiltja a pártoknak a kampányidőszakon kívüli köztéri hirdetést, és annyira fontos volt a kormánypártoknak, hogy miután kétharmados törvényként nem sikerült megszavazni, csináltak belőle egy sima feles törvényt.

A törvény hatályba lépése után le is szedték a Mahir Cityposter és a Publimont (két Simicska érdekeltség) felületeiről a Jobbik “Ti dolgoztok, ők lopnak”-plakátjait, amelyek már április óta beterítették az országot. Ezek voltak azok a plakátok, amelyek Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Rogán Antalt és Habony Árpádot gyanúsították lopással. Ezek miatt nyomta át alkotmányellenesen is a Fidesz a plakáttörvényt idegből és izomból.

Csakhogy a Jobbik korábbi hirdetéseinek hűlt helyein szinte rögtön megjelent a rejtélyes, mindenféle logó nélküli “A nép nem betiltható, a kormány leváltható”-plakát, amit az új, béruniót hirdető plakáthoz hasonlóan egy magánmegrendelő fizetett. A Jobbik annak a plakátnak is nagyon örült, de tagadták, hogy bármi közük lenne hozzá, hisz nem is lehet az új törvény miatt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.