2017. augusztus 19., szombat

A LIBERÁLFASISZTA ERŐSZAK MÍTOSZA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KAPELNER ZSOLT
2017.08.18.


Az amerikai fajvédők és neonácik charlottesville-i demonstrációja és Heather Heyer halála nyomán a nemzetközi jobboldal Donald Trumptól Németh Szilárdig harsogta a világos és egyértelmű üzenetet: mindkét fél hibás. Az erőszakos – és mint láttuk: gyilkos – szélsőjobboldal (alt right), a faji felsőbbrendűség hívei nem kevésbé, mint az ellenük tüntető, ámde szintúgy erőszakos, provokatív, bujtogató baloldal, mely saját világnézetét akarja erőszakosan a „békés többségre” kényszeríteni. E tekintetben olyanok, akár azok, akik ellen tüntetnek: liberálfasiszták.

A demokrácia szétrombolásán fáradozó, rasszista, a világot a nukleáris háború szélére sodró amerikai elnök és a kisgyermekes családokat konténerekben, szögesdrótok közt fogva tartó magyar kormány a józan és megfontolt közép, a békés többség szószólójának szerepében tetszeleg. Bájos.

A szélsőjobboldal és a faji felsőbbrendűség hívei persze világszerte cinkos mosollyal engedik el a fülük mellett ezeket az nyilatkozatokat. Tudják, a „mindkét fél hibás” üzenete nem elsősorban nekik és főként nem róluk szól. Számukra mindez nem mond többet, mint amit egyébként is tudnak: nem számíthatnak a hatalom hivatalos elfogadására..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.