2017. augusztus 2., szerda

A WEBBÉRLET ÜGY LEGNAGYOBB BOTRÁNYA

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2017.08.02.


... hogy felhatalmazás nélkül költöttek el olyan pénzt aminek jobb helye is lett volna. Hasonló mobilos bérlet kell. Ennek a havi költsége havi valamivel több, mint 20 millió forint. A projekt költsége pár százmillió forint. Mindenki azt mondaná rengeteg pénz, pláne akár a rendszer bonyolultságát, akár a minőséget is figyelembe véve. De a T-Systems szerződésének módosítása kapcsán több más kétség is felmerült. Ez sem túl nagy összeg. Csakhogy a BKKnak arra sincs pénze, amire szükség lenne. Például a hármas metró felújítására.

Ha megteheti a BKK, hogy normális felhatalmazás nélkül szórja a pénzt és ezzel a városháza számos politikusa is haknizik, akkor ki a fene fogja elhinni, hogy a felújításra kért pénzt hatékonyan költenék el? Hogy ott nem folyna el így pénz? És hogy a hasonló költekezések visszafogása esetén is akkora állami mentőövre lenne szükség? Nyilván nem csak a webbérlet ügy van. Könnyű felesleges luxusra, nem feltétlenül szükséges projektekre és számos más dologra példát találni. Igen, akár a formaruhák környékén is. Vagy a rossz munkát végzők prémiumát, bónuszait, juttatásait is lehet vizsgálni.

A metró felújítás kapcsán számos tétel kapcsán ment a hiszti, hogy mihez mennyi kormányzati pénz kell. Nem sikerült megegyezni. Majd jött az ötlet, akkor megoldják anélkül.

Sok rendszer külön is felújítható, lehetne azzal haladni. Mondjuk lehet a szellőztetéssel kezdeni. Ez fontos ahhoz is, hogy ne álljon meg a metró, mert pár ember rosszul van a meleg miatt. De a szellőztetés a tűzbiztonság szempontjából is fontos. Ha ezeknél nem kell mindent cserélni majd a nagy projektben akkor nem csak addig is jobb lesz a helyzet, de az a projekt olcsóbb lesz. Sőt a felújított rendszer következő fe
lújítása sem "mindent egyben, finanszírozhatatlan megaprojektként" elven menne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.