2017. augusztus 17., csütörtök

AKCIÓSAN JUT BUDAI TERMÉSZETVÉDELMI TELEKHEZ JÁSZAI GELLÉRT CÉGE AZ ÁLLAMI PARKERDŐTŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Bender Dániel - Rádi Antónia
2017.08.17.


Buda egyik legszebb részén jut természetvédelmi védettséget élvező, közvetetten állami tulajdonú, két helyrajzi számon fekvő ingatlanhoz Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester üzlettársa, Jászai Gellért cége. Az érdekeltségében lévő társaság tulajdonszerzése széljegyen már látszik az ingatlanok tulajdoni lapján. A több mint 4 ezer négyzetméteres telket és a rajta található villát meglehetősen olcsón, mindössze nettó 100 millió forintért szerezte meg a Konzum Nyrt. vezérigazgatójához köthető cég. Az értékesítésről szokatlan módon nem a menedzsment, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. felügyelőbizottsága döntött. Ennek elnöke Vörös József, aki Mészáros Lőrinc ügyvédjeként és jogi képviselőjeként lett ismert az elmúlt években.

Még május elején írt ki pályázatot a Pilisi Parkerdő Zrt. két egymás melletti, II. kerületi ingatlanának értékesítésére. Az egyik, 2255 négyzetméteres telken egy régi, fővárosi védettségű villaépület található, a másik 1763 négyzetméteres telken pedig egy kisebb ház.

Az állami cég a két ingatlant egy csomagban, nettó százmillió forintért hirdette meg, ami ezen a környéken meglehetősen jutányosnak számít. Négyzetméterenként 25 ezer forintért még jóval kisebb, rosszabb adottságú telkeket sem lehet kapni a környéken, nemhogy egy 4018 négyzetméteres birtokot.

A pályázati feltételeket a Pilisi Parkerdő felügyelő bizottsága szakvéleményekre alapozva, az adottságokat és a bérleti jogviszonyt figyelembe véve határozta meg – derült ki a cégnek érdeklődésünkre küldött válaszából. Az új Ptk vívmánya egyébként, hogy a korábbinál jóval nagyobb hatáskört ad a cég fb-jének, amennyiben a vállalat közgyűlése ezt látja szükségesnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.