2017. augusztus 31., csütörtök

AZ ANTIFA DICSÉRETE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.08.31.


Nem is kellene kitérni arra, ha a magukat demokratának nevező médiamunkások nem kérdőjeleznék meg, mennyire helyénvaló, hogy a civilizált világ ellenáll, és nem engedi, hogy neonácik, rassziszták, fehér felsőbbrendűséget hirdető fasiszták elfoglalják városaikat, köztereiket, demonstrációikkal megfélemlítsék a kisebbségeket.

Mert ne higgye azt senki, hogy Charlottesville egy elszigetelt jelenség, egyszeri alkalom volt csupán. A demonstráció elnevezése is arra utalt, hogy a szélsőjobboldal egyesítése zajlik, és szervezett támadások kezdetét jelenti a békés világ ellen, amelyben senkit nem különböztetnek meg származása, vallása, bőrszíne alapján. Ezt akarják felszámolni ezek a barbárok.

Ha nincs ellenállás, ezek a náci, fajgyűlölő hordák lépésről lépésre szállják meg Amerikát, és Amerika városait, terrorizálják a lakosságot, és jelentik be Trump elnöki győzelmével együtt a rasszista, rabszolgatartó déliek megkésett győzelmét az emberi jogokat és az egyenlőséget hirdető liberális északiakkal szemben. Lassan kitűzik a konföderációs zászlót a Fehér Házra és a középületekre. Nyíltan hirdetik a fajgyűlöletet és a náci ideológiát.

Ezt jelenti a konföderációs zászló és a konföderációs szobrok körül kirobbant kultúrharc is. De ennél még többet: Amerikában a konföderációs jelképek ugyanazt jelentik, mint Európa számára a horogkereszt. A faji megkülönböztetést, a rabszolgatartást (ahol még a zsidók sem számítanak “fehérnek”), a fajgyűlöletet, emberek üldözését és megalázását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.