2017. augusztus 29., kedd

AZ ELSŐ ÉJSZAKA JOGÁN MATOLCSY ZITÁRÓL

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.08.28.


A Matolcsy szeretőjére költött milliókat, a közpénzjellegükből eredeztethető első éjszaka jogával élve kaphatnák vissza természetben az adófizetők.

Matolcsy György megnősült, amihez őszinte szívből gratulálunk. Nem hiába költötte a pénzünket korábbi szeretőjére. Közös erőfeszítésünk elnyerte méltó jutalmát. Az egykori zseniális gazdasági miniszter, a Magyar Nemzeti Bank innovatív elnöke bekötötte élete szerelmének a fejét és feltette a koronát fő művére, amely a „Hogyan veszejtsük el tetszőleges mennyiségű állami forrás közpénz jellegét a lehető legrövidebb idő alatt” címmel vonult be a világ közgazdasági irodalmába.

Mivel Magyarország öles léptekkel halad egy újkori feudális állam létrejötte felé, meg kell gondolnunk, miként érvényesíthetjük megalapozott követeléseinket és az anyagi ráfordításainkkal arányos és azokból eredő birtokjogainkat Matolcsy Zita asszonnyal, pontosabban az ő szerelmetes urával szemben. Kézenfekvő lenne, ha a magyar adófizetők az első éjszaka jogát vindikálnák, ami – szerintem – nem lenne túlzás, tekintettel az adófizetőknek a házasság létrejöttében játszott anyagi szerepére és időtartamára. A korai udvarlási szakasztól, az együtt járáson át, egészen az összeköltözésig, majd az esküvőig a mi pénzünkből finanszírozták az egész procedúrát.

Mint ismert, a magyar állam bőségesen és számos módon igyekszik támogatni a fiatal házasokat, de nincs tudomásunk arról, hogy az udvarlás, az ismerkedés, az első együtt töltött éjszaka, majd a közös háztartás, és végül az esküvő költségeit is magára vállalná. Kivéve Matolcsy György és választottja esetét, amely – már csak ezért is – precedens értékre tett szert a közgazdasági irodalomban – a bűnügyi krónikák helyett. Nem kizárólag azért, mert a házasodni szándékozó férfiember állami pénzből csapta a szelet szíve választottjának, mert ilyenre – valljuk be őszintén – lehetne találni példákat más nyelvterületeken is, hanem főleg azért, mert – ismereteink szerint – egyedül Magyarországon huny szemet – a világ legtermészetesebb dolgaként – az ügy fölött az ország legfőbb ügyésze és összes beosztottja.

Polt Péter persze sajátosan nehéz helyzetben van, mivel Vajda Zita, azaz augusztus 25-től Matolcsy Zita mellett az ő felesége és a leánya is annak a Magyar Nemzeti Banknak az alkalmazottja, amelyben Zita és Gyuri gyűjtötte össze hosszú éveken keresztül az önálló közös élet megkezdéséhez szükséges anyagiakat. Konkrétan Polt Péter felesége az MNB személyzeti elnökhelyetteseként havi 5 millió forint körüli összeggel egészíti ki Polt Péter ugyancsak milliós nagyságrendű ügyészi fizetését, amiért – és ezt minden kétséget kizáróan az ország kész egy emberként megerősíteni – meg is dolgozik Orbán Viktornak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.