2017. augusztus 22., kedd

AZ INTERNET NEM FELEJT - MÉDIAHATÓSÁG (KARAS) MÓNIKA SHOW

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.08.21.


Most amikor a Médiahatóság tevékeny asszisztálásával Orbán hadai maguk alá gyűrik a magyar sajtót, és amikor a Médiahatóságnak ehhez egyetlen szava sincsen, érdemes felidézni azt a négy évvel ezelőtti, augusztus 17-i napot, amikor Orbán Viktor miniszterelnök Karas Mónikát javasolta a neves grémium élére.

Csurkától indult Karas karrierje, Orbánig vitt az útja, s mióta Orbán is a csurkai útra lépett, a néhai drámaíró szelleme szól a Karas Mónika által vezetett Médiahatóságból.

Ezt írtam akkor Karas Mónika jelöléséről.

Karas Mónika jogászt javasolta a miniszterelnök a médiahatóság élére. A leendő médiakirálynő életrajzát közölték lapok, s bár a közmédia ezúttal is megkímélte olvasóit a kellemetlen részek megismerésétől, nem tudjuk nem megemlíteni, hogy Orbán embere a legutóbbi időkig a Hír Tv és a Magyar Nemzet jogászaként működött, azt megelőzően pedig a Csurka István nevével fémjelzett Magyar Fórumnál pallérozódott.

Jó iskolái voltak hát Karas Mónikának, demokratikus hagyományoktól sem mentes, szeplőtelen előélete – ezzel a háttérrel ejtőernyőzik most a tervek szerint kilenc évre a médiahatóság élére.

Ha valaki a Hír TV-nél és a Magyar Nemzetnél, vagy épp Csurka úr kiadójánál szolgál évekig, arról joggal feltételezhetjük, hogy megfelel a poszttal kapcsolatos szigorú elvárásoknak: elfogulatlan, pártatlan, előítéletektől mentes, vagyis, olyan ember, aki minden körülmények között képes a köz érdekeit más szempontokat felülíróan képviselni. Az ne tévesszen meg senkit, hogy Karas Mónika az elmúlt években a Magyar Nemzet és a Hír Tv jogászaként mintegy ötszáz (értsd: félezer) vesztes pert tudhat maga mögött. Ez nem feltétlenül jogászi képességeit minősíti, sokkal inkább arról van szó, hogy eleve vesztett ügyekbe rángatták bele megbízói. Bajnai Gordon ellen több tucat elbukott perrel dicsekedhet, Gyurcsány Ferenc ellen is erősen negatív a mérlege, s mindent összevetve, számos esetben kellett helyreigazítást közölnie a Magyar Nemzetnek, melyekből rendre az derült ki, hogy a lap és Karas Mónika nem mondott igazat.

Pártkatona, parancsra tette. Mert arról tényleg nem ő tehet, hogy a piros nem kék, a fekete nem fehér, és hogy a rosszról még akkor sem lehet bebizonyítani, hogy jó, ha vannak, akik ezt állítják.

Ennyi elveszített per pestiesen szólva sem piskóta, ha könyvkiadó lennék, kötetbe rendezném ezeket a helyreigazításokat. Bestseller lenne, a karácsonyi könyvvásár sztárja. Stilisztikailag nem nagy vaszisztdasz, de a távolról sem karcsú kiadvány sok mindent elmesélne erről a világról, amelyben élünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.