2017. augusztus 21., hétfő

AZT JAVASLOM LÁZÁR JÁNOSNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- EGYÉB BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.21.


Hahó, jó reggelt! Régen volt ilyen friss a reggel, mint most. Hétfő van, amit sok ember nagyon utál, pedig pont olyan nap, mint a kedd, vagy a csütörtök. Persze annyiban eltér ezektől, hogy a hét első munkanapja. Aki tehát nem kedveli a hétfőt, az nem kedveli a munkáját sem. Az elég nagy baj, mert túl rövid az élet ahhoz, hogy olyasmit csináljon az ember, amit nem szeret.

Tegnap este valaki rengeteg pénzt nyert a hatos lottón. Miután nem én voltam az a valaki, ütöm tovább a billentyűket, bár én többnyire szívesen csinálom.

Tegnap letudtuk a nemzeti ünnepet. Volt új kenyér és régi Áder János. Orbán Viktornak még a szelleme sem bukkant fel sehol. Biztosan nyaral még, vagy nem tudom. Alighanem váratlanul szokták érni a nemzeti ünnepek, mert a legtöbbször valahol tök máshol van ilyenkor. Nem, mintha lenne olyan perce az életemnek, amikor hiányzik, de mégiscsak az ország első számú bű…embere. Már előre várom, hogy október 23-án mi lesz a program? Elhúz valahová, vagy körbekerítik?

A Magyar Idők lerántotta a leplet Soros Györgyről. Már megint. Összefüggést találtak a CEU volt diákjai és tanárai, valamint az ellenség tábora között. Például Bokros Lajost, aki rohaggyonismeg, micsoda népnyúzó csomagot állított össze. Azt a szerző vagy nem tudja, vagy elfelejtette, hogy például az első Orbán-kormány abból élt, amit egyébként teli pofával szidnak. Na, nem baj. A lényeg, hogy Soros György.

Lázár János – mert ő szerencsére nem volt nyaralni – itthon mondta az okosakat tegnap. Például ilyeneket:

"Nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában. A magyar kormány is megpróbál Európa számára utat mutatni."

Nekem több javaslatom is lenne Lázár János, mindenhez is jól értő miniszter számára. Először is érdemes lenne ránézni egy térképre, akkor látszana az ország mérete. Másodszor: meg kellene próbálni családostól megélni annyi pénzből, amennyiből egy átlag magyar családnak meg kell élnie. Szét kellene nézni a leszakadó falvakban. Nem ám állami luxusautóval, hanem Budapesten felülni egy vonatra és így eljutni egy távoli településre. Nyolc órás tortúra árán, hatvanöt átszállással, az utolsó pár kilométeren gyalog (busz már nincs, de út se nagyon) úgy, hogy a fél havi megélhetési költséget el is vitte az utazás. Aztán innen kellene munkába járni egy izgalmas hónapon keresztül. Ha ez megvan, máris lehet pofázni a legerősebb országról és az Európát irányító magyar kormányról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.