2017. augusztus 9., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: AZÉRT VAN SZÜKSÉG SOROSRA, MERT NINCS SZDSZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.08.08.


...Orbán rendszerének azért nincs igazi ellenfele, mert nincs egyetlen elvszerű párt sem, amely a demokratikus jogállam, a felvilágosodás szabadságelvei mentén állna, elvszerűen politizálna. Az illiberalizmus maga az elvek nélküliség, az elvek elvetése, az elvtelenség. Az olyan ellenzék, amely hasonlóan elvtelen, nem ellentéte és nem ellenfele az illiberális rendszernek.

Ezért is mondhatta Orbán, hogy neki a magyar ellenzéki pártok nem ellenfelei. Túl azon, hogy az éves állami párttámogatás és parlamenti kedvezmények miatt meg is vette őket, de ez is az elvszerűséghez vezethető vissza. Mert egy elvszerű párttal ezt nem tehetné meg. Elvszerű párt az elvekhez, az eltörölt Alkotmányhoz, nem a pénzhez ragaszkodna.

Orbánnak nemcsak azért lett Soros György a legfőbb ellensége, mert a menekültellenes propagandába jól illeszkedik, miután menekültek jogait is védő emberi jogi szervezeteket is támogat. Ez szerencsés hozadék, mert a támogatottsága a menekültek migránssá alakítása révén, az idegengyűlölet felkorbácsolására épül.

De Orbánnak azért legfőbb ellenfele Soros és az általa támogatott civilek, mert a rendszer igazi ellenfelei, ellentétei azok a civilszervezetek, amelyek liberális demokratikus jogokat és elveket védenek. A jogvédelem a liberalizmus, a jogelvek, a szabadságelvek védelmét jelenti. Ezek a civilszervezetek képviselik az elvszerűséget, az elvtelen ellenzéki pártokkal szemben.

Soros főbűne pedig ezek támogatása. Ők a NER antitézisei, nem a hivatalos ellenzék. Ha lenne egy elvszerű párt, amilyen kezdetben az SZDSZ volt (minden hibájával együtt), ha lenne egy elvszerű, hiteles liberális párt, akkor Orbánnak nem lenne szüksége Sorosra, és nem kellene az antiszemitákat kizárólag Sorosra uszítani. Akkor ezt a pártot zsidóznák.

De ha lenne, ha lett volna, egy elvszerű liberális párt, akkor Orbán rendszere nem is jött volna létre. De semmiképpen nem konszolidálódott volna, elfelejtve, hogy a NER illegális képződmény, amelynek a fülkeforradalom és a NENYI a jogi alapja, ami egy törvénytelen helyzet, csalás. Ezt egy elvszerű párt soha nem fogadhatta volna el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése