2017. augusztus 15., kedd

BENÉPESÍTI-E EGYEDÜL A MOMENTUM ORBÁN ELNÉPTELENEDETT PUSZTÁJÁT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.08.15.


A Momentum küldöttgyűlése döntött: a párt senkivel sem működik együtt a 2018-as választásokon. Nem lesz közös lista, és egyéni jelöltek szintjén sem kooperálnak másokkal. Nem csupán a DK-val és az MSZP-vel, hanem az úgynevezett Új Pólus pártjaival sem. Bár ahogy korábban az LMP-nél, most is sokan úgy értelmezik, az egyedül indulás egyenértékű a Fidesz mellé való beállással, ez nem biztos, hogy így van. A kérdés az, hogy a Momentum lehetséges szavazói elégedettek lesznek-e ezzel a döntéssel.

“Orbán Viktor Magyarországa egy elnéptelenedett puszta, közepén egy állítsuk meg Brüsszelt táblával. Innen, ha még van is lejjebb, már nincsen hátrébb. Orbán Viktor putyini mintára a félelem rendszerét építi. De mi nem hagyjuk, hogy sikerrel járjon. Lebontjuk ezt a rendszert és beindítjuk Magyarországot” - mondta május elsején a Momentum tüntetésén Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Ez az idézet három hónappal később nagyjából annyival módosult a Momentum kongresszusa után, hogy majd mi megoldjuk egyedül.

A kisebb és új pártok a Nemzeti Együttműködés Rendszerében eddig két úttal próbálkoztak. Az LMP, amely még egy pártszakadást is túlélve bent tudott maradni a parlamentben 2014-ben, nem működött együtt senkivel, és identitását megőrizve, kis pártként (4-5-6 százalékra mérve a biztos szavazóknál) jelenleg a parlamenti bejutás küszöbén álldogál.

A másik verzió az Együtt és a PM (ma Párbeszéd) verziója, akik 2014-ben az együttműködés stratégiáját választották, és a kormányváltást elsődleges célként kitűzve próbáltak megküzdeni az ellenzéki térfelet elfoglaló DK-val és MSZP-vel. A tárgyalások során végül megkülönböztethetetlenné váltak a választók szemében a régiektől, a kormányváltást elbukták, és ma 1-2%-on tengődnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.