2017. augusztus 22., kedd

CSAK BÉRELTÉK A 3 MILLIÁRD FORINTOS UGRÓTORNYOT A VIZES VB-RE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2017.08.21.


Ezt maga Seszták Miklós fejlesztési miniszter nyilatkozta, de a részleteket firtató kérdéseinkre nem kaptunk érdemi választ sem az MNV-től, sem a tornyot felhúzó WHB-tól.

Július 31-én, a vizes vb zárórendezvénye után egy nappal Seszták Miklós fejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tartott a Duna Arénában. A Hír TV aznapi, 19 órai híradójában elhangzott ebből néhány részlet, köztük ez a két nagyon érdekes mondat:

“Az az egy olyan beruházások egyike, ami nem maradandó beruházás, tehát béreljük a tornyot. Minden további bérlés tovább növelné a költségeket, ezért úgy döntöttünk, hogy az bontásra kerül.”

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) még 2016. november 28-án kötött szerződést a West Hungária Bau (WHB) Kft.-vel az óriás ugrótorony kivitelezésére és egyéb kapcsolódó feladatok ellátására, amit a WHB nettó 1,9 milliárd forintért vállalt.

2017. március elején az MNV újabb megbízást adott a WHB-nak, ami ezúttal nettó 1 milliárd forintot kapott, a feladat pedig az “Óriás Ugrótorony és kapcsolódó létesítményei kiviteli és kiegészítő tervezési feladatainak, az építési, szerelési, műszaki üzemeltetési és bontási munkáinak ellátása” volt.

Vagyis a WHB összesen nettó 3 milliárd forintot kapott az ugrótoronyra, de Seszták Miklós miniszter szavai értelmében csak bérelték a létesítményt.

Megkérdeztük a WHB-t és az MNV-t is, hogy

1, Valóban csak bérelték az ugrótornyot?

2, Ha igen, akkor melyik cégtől, és mekkora összegért?

3, A Profirent Kft.-től bérelték az ugrótornyot?

4, Miért döntöttek úgy, hogy csak bérlik a tornyot?

5, Milyen részösszegekből áll össze az ugrótorony közel 3 milliárd forintos összköltsége?

A gépek, állványok és kordonok bérbeadásával foglalkozó Profirent Kft.-re azért kérdeztünk rá név szerint, mert a vizes vb minden helyszínén az ő logójukat láttuk a létesítményeket lezáró kerítéseken... 


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.