2017. augusztus 27., vasárnap

DEMOKRÁCIÁBAN NEM KÖTELEZŐ SZERETNI A KORMÁNYT. BIZONY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.26.


Hahó, jó reggelt! Itt a nyár, a reggel és a vasárnap. Nézzük, mik a hírek a kormánypárt médiaipari termékeinél.

Az Origo szerint Szijjártó Péter két hisztiroham között nagyra értékeli, hogy a holland külügyminiszter pénteken felhívta a távozó holland nagykövet kijelentése miatt, sőt, hivatalos nyilatkozatban el is határolódott attól a kijelentéstől, hogy a magyar kormány úgy működik, mint az Iszlám Állam (bár ilyen kijelentést nem is tett a távozó nagykövet), de azt majd csak holnap dönti el a magyar kormány, hogy mi lesz a következő lépés. Merthogy Magyarországot senki nem rágalmazhatja következmények nélkül. Szóval még nem múlt el a vész, talán mégis hadat üzenünk a tulipánoknak.

Prőhle Gergely, az evangélikus egyház világi felügyelője szerint a radikális iszlám a legnagyobb veszély a kereszténység számára. Jajó. Én még olyat soha nem hallottam, hogy egy terrorcselekményben a keresztények megsérültek, a nem keresztények pedig nem. Valamiért az az érzésem – legalábbis a magyar megszólalókat hallgatva – hogy a keresztény egyház is kezd radikalizálódni. Ez pedig nekem egyáltalán nem szimpatikus.

A Magyar Időkből megtudhatjuk, hogy bár az összes közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a Fidesz ötharmaddal fog győzni a választáson, de azért éberség, elvtársak! Mert itt van megint Ron Werber, aki a piszkos kampányt és a fanatizálást és a gyűlöletkeltést a politikai kultúra részévé tette. Én ugyan nem vonom kétségbe Ron Werber ezirányú képességeit, de amennyiben ez így volt, akkor a Fidesz csak hálával tartozhat neki, mert a legjobb tanítványa éppen a se nem fiatal, se nem demokrata kormánypárt.

A 888.hu-ról tudhatjuk meg (nagyjából hetvenkettedszer), hogy Soros György ismét megtámadta hazánkat. Ugyanis a CEU docense az egyik alapítója az eDemokrácia műhelynek és – borzadj, magyar! – a Norvég Civil Alapok is anyagi támogatást nyújtanak a munkához. Idézek a cikkből:

A szervezet – saját elmondása szerint – az információs technológiák demokratikus alkalmazásait szeretnék segíteni. Legújabb kampányuk a Nyomtass te is! a demokratikusan és törvényesen megválasztott magyar kormány megbuktatására irányul, – ahogy írtuk külföldi pénzből – így kapásból adódik a kérdés: ez számít náluk demokráciának?

Én meg kapásból érdeklődni szeretnék, hogy amelyik kormányt egy szellemi műhely – akár néhány, otthon kinyomtatott oldal segítségével – meg tudja dönteni, az nem megérett a pusztulásra? Amúgy meg igen, ez számít demokráciának. Demokráciában nem kötelező szeretni a kormányt, imádni a kormányfőt, demokráciában lehet valakinek más véleménye és jogában áll bárkinek minden törvényes eszközzel a kormány megbuktatásán dolgozni. Simán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.