2017. augusztus 25., péntek

DIÁK VAGY? ÍGY VÁLASSZ BANKSZÁMLÁT! - EZEK A DÍJMENTES, VAGY PÁRSZÁZAS SZOLGÁLTATÁSOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.08.25.



A felsőoktatási tanulmányaikat szeptemberben kezdő diákoknak mindenképpen szükségük lesz bankszámlára, de a középiskolások közül is sokan igénylik már a bankkártyát. Ha okosan választanak a diákok, a normál számladíjak töredékért, de akár ingyen is hozzájuthatnak ezekhez a szolgáltatásokhoz.

Több banknál is (ha nem is mindegyiknél) kivételezett helyzetben vannak a diákok, akik a normál számladíjaknál olcsóbban juthatnak bankszámlához és bankkártyához, és esetleg az egyéb költségekből is kedvezményeket kaphatnak. A számlaválasztásnál érdemes összehasonlítani a díjakat, és kiszámolni, hogy végül mennyibe fog kerülni havonta vagy évente a szolgáltatás. Ehhez a legfontosabb először annak átgondolása, hogy mire akarja használni valaki a bankszámláját. A különböző felhasználási szokások ugyanis eltérő díjakat, így a bankszámlák között is eltérő sorrendet jelentenek.Fontos tudni, hogy a bankkártyás vásárlás mindenhol díjmentes, a készpénzfelvéttel viszont csínján kell bánni. Minden 16 évesnél idősebb ügyfél havonta két alkalommal, legfeljebb összesen 150 ezer forint készpénzt díjmentesen vehet fel bankkártyával ATM-ből. Ehhez azonban írásban nyilatkozni kell a bankban. Ezt csak egy magyarországi pénzintézetnél lehet megtenni.

Arra nagyon oda kell figyelni, hogy a havi kétszeri díjmentes készpénzfelvétet követően a harmadiktól már díjakat szed a bank. Ez pedig attól is függ, hogy a saját ATM-jét vagy másik pénzintézetét használjuk. Külföldön mindenképp pénzbe kerül a készpénzfelvét, aminek ára nagyon magas, a legtöbb esetben (mivel több eurót is elkérnek érte) már 1500-2000 forintos nagyságrendű. Külföldön tehát kerülni kell a készpénzfelvétet, míg a kártyás vásárlás ott is díjmentes. Annak, aki nem akar feleslegesen akár több ezer forintos kiadást magának, érdemes az ingyenes szolgáltatásokat használnia...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.