2017. augusztus 8., kedd

EGY FIATAL DEMOKRATA MEGÖLÉSÉBŐL A TRUMP-KORSZAK LEGDURVÁBB ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETE LETT

24.HU
Szerző: Kerner Zsolt
2017.08.07.


Seth Rich a Demokra Nemzeti Konvenció 27 éves alkalmazottja volt. Hajnalban sétált hazafelé, amikor két lövéssel megölték. Ez eddig egy „egyszerű” gyilkosság lenne, de Rich történetéből a politika ennél sokkal többet csinált.

Halálából a Trump-kormányzat egyik legkomolyabb összeesküvés-elmélete lett.

Rich digitáliskampány-menedzserként dolgozott a Demokrata Pártnál. Pár sarokra a lakásától lőtték le, hajnalban, egy átivott éjszaka után. A törzshelyén ivott, egy Lou’s City Bar nevű helyen. Hajnali kettő előtt lépett ki onnan, majd két órán keresztül csetelt a barátnőjével. Utoljára azt írta neki, hogy nemsokára otthon lesz, pár perccel később pedig kétszer meglőtték a lakása mellett.

A rendőrséget a környéken elhelyezett fegyverlövés-lokátorok riasztották, egy percen belül a helyszínen voltak. Akkor Rich még lélegzett. A kórházban halt bele a két lövésbe. Eddig lehetne fegyveres rablás is, Columbia Heights-ban sűrűn előfordul az ilyen.

Ami alapot adhatott az összeesküvéseknek, hogy Richtől nem vettek el semmit. A pénze és a telefonja is nála volt, a kezén pedig dulakodás jelei maradtak meg. A legvalószínűbb – legalábbis a rendőrség ezt gondolja –, hogy rablási kísérlet volt, de Rich ellenállt, az egyik támadó pedig meglőtte. A támadók viszont – két férfit gyanúsítanak – tudták, hogy a rendőrség egy perc alatt ki tud érni, ha lövéseket hallanak, ezért elmenekültek.

Aztán megérkezett a Trump-féle jobboldal, és elkezdett gondolkodni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.