2017. augusztus 28., hétfő

EGY MEGSZÁLLT HATÓSÁG, AMI NÉLKÜL NEM ÉPÜLHETETT VOLNA KI AZ ORBÁN-RENDSZER

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2017.08.28.


- Orbán Viktor környezete az elmúlt másfél évben felvásárolta a médiapiac legfontosabb állásait. 

- Ezt nem tehette volna meg a Médiahatóság hathatós segítsége nélkül.
- 2010 után a Médiahatóság mindent elkövetett a Simicska-média felépítéséért, hogy a nagy összeveszés után ugyanazzal az erővel lásson neki a lebontásnak.
- A piaci fúziók feltételeinek megszabásával a hatóság és a Fidesz úgy alakította át az erőviszonyokat, ahogy neki volt kedves. Többek közt ezért szűnt meg a Népszabadság is.
- Hét év után mindenki számára világosan látszik a Fidesz-kormány által kialakított hatóság egyetlen valódi értelme: mindenkor érvényesíteni a párt hatalmi érdekeit a médiában.

Pedig médiafelügyeleti szervekre pont azért van szükség egy országban, hogy betartassák a műsor- és médiaszolgáltatás alapvető szabályait, rajtuk keresztül az állam kereteket szabjon a piacnak, és megakadályozza egyes szereplők túlzott befolyását.

A demokratikus nyilvánosság egyik legfontosabb funkciója a hatalom feletti kontroll. Minél kevésbé avatkozik bele a politika, annál hatékonyabban látja el ezt a feladatot, a nyugati államok ezért is igyekszenek egyre több teret engedni ezen a területen az önszabályozó testületeknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.